Hirdetés

Lenovo ThinkPad X1 Carbon teszt



|

A légies X1 Carbon teljesíményével nem lesz probléma.

Hirdetés

Az X1 Carbon megjelentetésével a cég az egyik legjobban kinéző üzleti modellt tette elérhetővé, miközben az elődmodellhez, az X1-hez képest tapasztalhatunk pár változást. Egyrészt a Lenovo megszabadított minket a kijelző tükröződő felületétől, de növelte a felbontást és a kontrasztot, valamint a gépház magnéziumötvözetét kellemes tapintású szénszálas műanyaggal váltotta le. Ennek következtében a matt kijelző, már nem rendelkezik a Gorilla Glass tartósságával és érthetetlen okból a kijelző fényereje is csökkent. Ahogy készülék tömege is, a burkolatnál használt anyagnak köszönhetően, de ezzel együtt a gép masszívsága is odalett. A kijelző fedél könnyen hajlik, de fogadjuk el ezt úgy mint egyfajta áldozatot a dizájn oltárán. Ide sorolhatjuk a szűkös csatlakozó mennyiséget is, hiszen mindössze 4 az 1-ben kártyaolvasót, mini Display Portot, egy USB 3.0 és egy USB 2.0-át kapunk, valamint hátul egy SIM aljzatot. Ez a felhozatal az átlagos felhasználónak vagy egy diáknak biztosan elég, azonban komoly munkára már érdemes beszerezni hozzá egy portsokszorosítót.

Lenovo X1 Carbon
Lenovo X1 Carbon


Az X1 Carbon teljesítményével azonban már biztos nem lesz probléma. A nálunk járt tesztmodell alaplapjára 8 GB DDR3 memória lett integrálva, valamint a feladatokat egy 1,8 GHz-en serénykedő, 17 Watt TDP-s harmadik generációs i5-3427U processzor végezte. A gép grafikus képességei a HD 4000 miatt nem túl kiemelkedőek, de legalább belekóstolhatunk pár játékba.
A mérések során a Carbon különösen halk maradt, de eközben a szellőzőkön meglehetősen meleg levegő távozott. Üzemidő szempontjából a Carbon nem érte el a gyári specifikációkat, 4 órán keresztül dolgozhattunk vele, de ezt meg lehet bocsátani.

 

Lenovo X1 Carbon
Lenovo X1 Carbon

Adatok

- Intel Core-i5-3427U @ 1,8 GHz (Turbo 2,3 GHz), Intel QS77 chipset, 8 GB DDR3 @ 800 MHz, 256 GB SanDisk SSD, 1× USB 3.0, 1× USB 2.0, 1× mini DisplayPort, ujjlenyomatolvasó, Intel Centrino Advanced-N 6205 (a/b/g/n), 4.0 Bluetooth, Ericsson H5321 gw modem, 14 hüvelykes TN panel @ 1600 × 900

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.