Hirdetés

Leszámolt a THX minősítéssel a Creative



|

Lekopott a logó a Sound Blaster Recon3D második revíziójáról.

Hirdetés

Ma délelőtt a Creative Labs japán kirendeltsége a helyi piacon bejelentette az eredetileg 2011 szeptemberében leleplezett Sound Blaster Recon3D hangkártya „r2” verziójának piacra dobását. Ez önmagában nem nagy szenzáció, ám meglepő módon a megfizethető áron kiváló hangzás ígéretével kecsegtető termék az eredeti verziótól eltérően nem rendelkezik THX TruStudio Pro szoftverrel, helyette a SBX Pro Studio hangzásjavító csomagot mellékel hozzá a gyártó.


Összességében ennek nincs különösebb jelentősége, ám a Creative semmiféle magyarázattal sem szolgált a változtatás miértjére. Az egyetlen elfogadható indoknak kártya árának csökkentése tűnik, ám bruttó 7800 jenért kerül majd piacra a hardver, amely durván 18 ezer forintnak felel meg – nagy átlagban ennyibe kerül hazánkban a THX-es eredeti modell. Egyelőre nem tudni, hogy az európai készletek elfogyása esetén az újonnan rendeltek már nálunk is r2 verziók lesznek-e.


A szükségesnél kétszer nagyobb PCB-vel rendelkező kártya főbb tulajdonságai: PCI Express csatolófelület, Sound Core3D hangprocesszor, 24 bites mélység, 96 kHz-es mintavételezés, 102 decibeles jel-zaj viszony, 5.1-es kimenet, 600 ohmos beépített erősítő, EAX 5.0, Windows 7/8 kompatibilitás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.