Hirdetés

Letörölhető papírt fejlesztett a Xerox



|

Nem kell több iratmegsemmisítő!

Hirdetés

A Xerox kutatói olyan újfajta papírt mutattak be, amely egy nap alatt letörlődik, így az eddig csak egyszer használatos dokumentumok sem kerülnek feltétlenül a szemétbe. Az innovatív felfedezés nem csak pénzt spórolhat meg minden vállalatnak, de jó hatással lehet földünk amúgy is fogyatkozó erdőségeire is.

 

iratmegsemmisito.jpg

 

A technológia lényege, hogy a papírt különleges vegyi anyagokkal vonják be amelyek fehérré válnak, ha átfuttatjuk a lapot egy speciális nyomtatón, vagy csak hagyjuk az asztalon heverni 24 óráig. A nyomtató tinta helyett fényt használ nyomtatáshoz, majd ultraibolya fény hatására a szöveg eltűnik, és a papír fehérré válik újra.

A Xerox szerint ezzel az eljárással körülbelül 7 trillió(!) lapot lehetne újrahasznosítani évente. Mivel úgy tűnik a papírmentes irodák még sokáig váratnak magukra, ez a megoldás nagyon hasznos lehet, hiszen felmérések szerint a naponta kinyomtatott dokumentumok 44,5%-át csak egyszer használják, és ezen lapok negyede még aznap az iratmegsemmisítőben végzi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.