Hirdetés

3 Ft oldalanként: Lexmark Platinum Pro905



|

Mi az, nagyképernyős és 3 Ft-ért nyomtat? A Lexmark Pro905-ba neten tölthetünk új funkciókat.

Hirdetés

Fekete, kombinált matt és fényes felületeivel komoly és igényes benyomást kelt a Lexmark új tintasugaras multifunkciós nyomtatósorozatának legfejlettebb modellje. Automatikus egyoldalas lapolvasóval, duplex nyomtatóművel és két papírtálcával vértezték fel a készüléket, melyek irodai környezetben igen hasznos jellemzők. Fax modullal is ellátták. Legfeltünőbb a nagy méretű színes érintőképernyő, melyet PictBridge USB és kártyaolvasó egészít ki. Vezetékesen és Wi-Fi kapcsolaton át is hálózatra illetve internetre kapcsolódhat a Pro905.

 

lexmark_pro905

 

Négy különálló patronból dolgozik a nyomtatómű. A tintát sikerült úgy megtervezni, hogy lézerhez közeli minőséget adjon normál papíron és a fényképek is elég jól mutassanak. Négy alapszínű irodai tintasugaras viszonylatban nagyon jól nyomtat a Lexmark Pro905, minden versenyszámban jól teljesít. Kétoldalas nyomtatás során sem veszi vissza túlzottan a telítettséget, mégsem áznak át a lapok, összességében elégedettek voltunk a nyomatok és másolatok minőségével.

 

 

lexmark platinum pro905 költségek
 

 

 

Nyomtatási költségek tekintetében bizony alaposan feladja a leckét a Lexmark nem csak a konkurens üzleti tintasugaras nyomtatóknak, de a lézernyomtatóknak is. Gyárilag nagy kapacitású patronokat mellékelnek a nyomtatóhoz, 510 (fekete) és 600 (színes, CMY) ISO kapacitással. Legjobban akkor járunk, ha egységcsomagban szerezzük be a nagy kapacitású patronokat, kaphatók 4 fekete patronból illetve a három alapszínből álló csomagok. Ekkor 24 forintos színes (CMYK) és 3 forintos monokróm oldalköltségekkel számolhatunk. A monokróm érték jelenleg a piacon kis irodában elérhető legalacsonyabb, ezzel mindenképpen díjra érdemes a nyomtató. Vannak más üzleti tintasugarasok, melyek még olcsóbban dolgoznak színesben, de a 24 Ft-os érték így is jobb, mint a legtöbb lézernyomtatóé.

 

A monokróm költségek akkor sem sokkal rosszabbak, ha nem négyes csomagban vesszük a tintapatront, mert a nagy kapacitású 105XL jelű kellékanyag listaára 1430 Ft és tartalma 510 oldalra (ISO) elegendő, így újratöltéskor nem kell választanunk az alacsony bekerülési ár és a jó költségek között.

 

 

lexmarkplatinumpro900idoeredmenyek_1.png
 

 

 

Csak 45 másodpercbe telik egy tízoldalas monokróm szöveg, mintegy három percbe ugyanilyen hosszú színes üzleti dokumentum kinyomtatása. A duplex jelentősen lassít a nyomtatáson a legtöbb tintasugaras nyomtató esetében kényszerűen felróható száradási idő miatt. Kiemelkedően gyorsan elkészülnek a fotónyomatok, sorozatnyomtatáskor 28 másodperc alatt már kézhez kapjuk a képet, legjobb minőségbeállítással is.

 

A használat során néhány ízben kisebb problémákat tapasztaltunk a papíradagolóval, előfordult elakadás. Úgy általában a praktikus, átállítható méretű papírtálcák nem túlzottan nyerték el tetszésünket.

 

 

Lexmark Pro905 twain modul
 

 

 

Végletekig leegyszerűsített a TWAIN modul, emiatt kezelése eléggé egyértelmű, viszont még moire szűrőt (descreen) sem tartalmaz, ami pedig színes magazinoldalak beolvasásakor jól jönne. Rendelkezésre áll viszont egy nyomtató indítóalkalmazás, ahonnan kezdeményezhetjük a tipikus feladatokat, mint fénykép beolvasás, dokumentum beolvasása és küldése e-mailben. Fejlett OCR lehetőség is biztosított és kereshető PDF-eket is készíthetünk egy gombnyomással. Névkártya beolvasó és címtárba illesztő Presto! BizCard 5 alkalmazás is jár a nyomtatóhoz, amit az érintőképernyőről is indíthatunk.

 

 

lexmark pro905 lcd touch screen
 

 

 

Minden szoftver és maga a nagy érintőképernyő is honosított. Utóbbi még nagyobbnak látszik a köré telepített világító érintőgomboktól és kényelmes terepet ad a navigációhoz. Hasznos animációkkal illusztrálja például, hogyan kell visszahelyeznünk az eredeti példányt az ADF-be, ha kétoldalasan szeretnénk másolni, így kétoldalas lapadagoló hiányában is papírtakarékosan másolhatunk.

 

 

lexmark smartsolutions
 

 

 

A gyártó minden oldalról igyekszik kihasználni a nagy képernyő és a Wi-Fi illetve Ethernet kapcsolat lehetőségeit és SmartSolutions néven létrehozott egy olyan alkalmazás könyvtárat, mellyel könnyen bővíthetjük a nyomtató tudását. A Lexmark SmartSolution weboldalára regisztrálva ott grafikus felületen, igen kényelmesen tölthetünk át olyan alkalmazásokat, mint az igazolványmásolás, Google naptár nyomtatása, takarékos másolás, Nyomtatás Picasa albumból és egyebek. Internet kapcsolat birtokában a kiválasztott funkciók áttöltődnek a nyomtatóra. Apróbb beállítási hibák előfordulnak még az új rendszeren, de a koncepció igen ötletes és bármikor bővíthetővé teszik a nyomtató tudástárát.

 

Ötletes és igen gazdag funkciókészlettel megáldott nyomtató a Pro905, mely kiemelkedően alacsony monokróm oldalköltségével és bővíthető érintőképernyő funkciójával emelkedik ki a versenytársak közül. Olyan irodákba ajánljuk, ahol fontos a visszafogott költség mellett a jó duplex nyomatminőség és a teljesítmény is.

 


 

Értékelés

 

 

PC World öko technologiai díj

Lexmark Platinum Pro905

Előny: Alacsony monokróm nyomatköltség

Hátrány: Magas készülékár

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 4,5

Ár/Érték: 4

 


Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.