Hirdetés

Lexmark S815 Genesis - a különc nyomtató



|

Szkennelés pár másodperc alatt, Wi-Fi és intelligens nyomtatóalkalmazások, no és a vertikális felépítés. Nagyon kíváncsian vártuk a Lexmark formabontó muntifunkciósát.

Hirdetés

Inkább információs kioszknak vagy akár modern, dizájn-kávéfőzőnek tűnik első pillantásra a Lexmark legújabb tintasugaras multifunkció nyomtatója. Médialejátszás után érdeklődőek számára elöljáróban úgy jellemezhetnénk, hogy a Lexmark Genesis az nyomtatóban, ami a D-Link Boxee médialejátszóban - szokatlan, de vonzó design és internetes tartalom kombinációja. A készülék ugyanolyan megtermett, mint elődei (például a Pro 901), csak éppen álló elrendezésű, hogy kevesebb területet foglaljon az íróasztalon - valóban, csukott kimeneti tálcával nem vesz el sokkal többet, mint egy apró tintasugaras készülék.

 

 

Lexmark Genesis S815
Lexmark Genesis S815

 

Nem csorbultak azonban képességei a nagyobb alapterületű korábbi multikhoz képest, nagy méretű érintésérzékeny LCD kijelző található rajta, beépítették a duplexet és az alapvető USB csatlakozás mellett Wi-Fi adapterrel is ellátták. Ennek birtokában csatlakozhat a masina önállóan az internetre és képes összetett feladatok önálló elvégzésére is. Sőt van benne színes fax is.

 

Szkennelés egy pillantás alatt

 

A konstruktőrök kihasználták azt a helyet, ami az álló papíradagoló és a kijelzőpanel között adódott és ide nem egy síkágyas lapolvasót, hanem egy teljesen szokatlan modult ékeltek be. Gyakorlatilag egy speciális, monokróm CMOS érzékelőre és kompozit LED megvilágításra épülő 10 megapixeles fényképezőgép teljesít itt szolgálatot, hogy szempillantás alatt elkészíthesse a beolvasást. A szokatlan módszer előnye, hogy az előnézet azonnali és a szkennelés - továbbítással együtt - is csak néhány másodpercet vesz igénybe. A módszer tehát nagyon gyors és nem találtuk látható nyomát semmilyen optika okozta torzításnak, sem színhibának. Beleütközünk azonban a felbontás korlátjába, a 10 megapixel hozzávetőlegesen 300 dpi-nek felel meg, ennél nagyobb felbontással nem olvashatunk be semmit. Éppen ezért jó minőségű fotók másolásakor a forrás és cél képeket összevetve a másolat ha nem is feltűnően, de szemmel láthatóan életlenebb lesz

.

 

Lexmark Genesis scan
Lexmark Genesis scan

 

 

 

Négy szín mindenre elég

 

Sikerült a Visyx tintákkal igen jó eredményt produkálni normál papíron csak úgy, mint fotó médián. Erőteljes, lézernyomtató szintű kontraszt, kézben tartott kontúrok jellemzik a dokumentumokat. Az automatikus lapfordítóval készült kétoldalas nyomatok esetében sem üt át a tinta és nem kényszerül a telítettség szemmel látható csökkentésére sem a rendszer. A fotók színei jók, a nyomtatott képek igen részletesek.


Nem tartozik a gyorsabb masinák közé a Genesis, igaz az eredeti teremtés is nettó 6 napot vett igénybe. A szkennelés (illetve fotózás) kifejezetten gyors, a nyomtatás lassúbb az átlagnál, egy tízoldalas fekete-fehér szöveg kinyomtatása másfél percet vett igénybe, összetettebb, grafikákkal tűzdelt oldalak esetében ez felkúszott 4,5 percig. A duplex használatával további lassulást kell elkönyvelnünk.

 

 

Lexmark S815
Lexmark S815

 


Költségek tekintetében inkább az olcsóbb, az átlagnál kicsit drágábban dolgozó nyomtatók szintjét hozza az S815, a monokróm oldalak 15 forintba kerülnek, a színes nyomatokra mintegy 43 forintot kell költenünk.


Mindent összevetve a design, a kényelmes érintőképernyő és a nyomtatás alkalmazások adják leginkább a Genesis vonzerejét, no és a vitán felül álló nyomatminőség.

 

Élet a gépen túl, nagyképernyőn

 

A gyártó minden oldalról igyekszik kihasználni a nagy képernyő és a Wi-Fi, illetve Ethernet kapcsolat lehetőségeit és SmartSolutions néven létrehozott egy olyan alkalmazás könyvtárat, mellyel könnyen bővíthetjük a nyomtató tudását. A Lexmark SmartSolution weboldalára regisztrálva grafikus felületen, igen kényelmesen tölthetünk át olyan alkalmazásokat, mint az igazolványmásolás, Google naptár nyomtatása, takarékos másolás, Nyomtatás Picasa albumból és egyebek. Internet kapcsolat birtokában a kiválasztott funkciók áttöltődnek a nyomtatóra. Apróbb beállítási, illetve fordítási hibák előfordulnak még az új magyar nyelvű rendszeren, de a koncepció igen ötletes és bármikor bővíthetővé teszik a nyomtató tudástárát. Ha már beállítottuk és paramétereztük kedvenc alkalmazásainkat a Java alapú kezelőfelületen, utána már önállóan, PC nélkül is elvégezhetünk összetett feladatokat, melyek eddig megkövetelték a számítógép olykor körülményes használatát.

Takarékosság szempontjából kiemelendő az egyoldalas vagy kétoldalas eredeti másolása papírtakarékosan, kétoldalasan. Nem csak a másolást és nyomtatást, de a szkennelést is célzottabbá, kényelmesebbé teheti a Flickr, MobileMe vagy Photobucket vagy Picasa szolgáltatókhoz való közvetlen lapolvasás.

 

 

smartsolutions
smartsolutions

 


Mindenféle paraméterezhető alkalmazást áttölthetünk a nyomtatóra, például Twitter és Facebook szolgáltatásokhoz valót.

 


Névjegy

 

Termék: Lexmark S815 Genesis
Forgalmazó: Lexmark Magyarország Kft.
Ár: (109 900 Ft

 

Adatok


- USB 2.0 és Wi-Fi csatlakozás
- Színes tintasugaras nyomtatómű, négy különálló festékpatron
- 4800×1200 (fekete-fehérben 1200×1200 dpi nyomtatási felbontás)
- 4,2 hüvelykes érintő LCD képernyő és kivilágított kezelőgombok
- 100 lapos papíradagoló tálca
- Beolvasás fotó technikával (10 megapixeles monokróm CMOS érzékelő)
- Beépített duplex egység
- SM, SD, MMC és xD kártyákkal kompatibilis memóriakártya olvasó
- Színes fax modul
- Lexmark SmartSolution alkalmazások használata
- PDF beolvasás, OCR
- 420×386×321 milliméteres méretek
- 3 éves jótállás internetes regisztrációval

 

 

 

Értékelés


Lexmark S815 Genesis
Előny: Kiváló nyomatminőség, gyors szkenner, fejlett nyomtatási alkalmazások
Hátrány: Korlátozott lapolvasó felbontás, nem túl kedvező költségek
Teljesítmény: 4
Szolgáltatás: 4,5
Ár/Érték: 3,5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.