Hirdetés

LG: LCD a magánszféra védelmében



|

Az új LCD panelekkel nem lesz több sanda pillantás mások notebookjaira.

Hirdetés

Megszületett a megoldás: Az LG új LCD panelekkel lépett a piacra amelyeket kifejezetten úgy fejlesztettek, hogy megkönnyítsék vele a nyilvános helyeken való munkavégzést, illetve védelmezzék magánszféránkat. Manapság már szinte mindennapos, hogy banki ügyeinket a világhálón intézzük, és az üzleti utak is elképzelhetetlenek notebook használata nélkül. Vigyázni kell azonban, hiszen a világ tele van "gonosz emberekkel" akik minden trükköt képesek bevetni az áhított jelszavak, és egyéb információk megszerzése érdekében. Létezik már ellenszer természetesen az ilyen kellemetlenkedő fráterek ellen, ám az eddig használt biztonsági berendezés nagy hátránya, hogy jelentősen csökkentette a monitoron megjelenő kép minőségét illetve annak fényerősségét.

(picture)privacyprotectionlcd.jpg

 

Az LG legújabb fejlesztése azonban megoldást kínál erre a problémára is. A hangzatos"Viewing-angle Image Control Display" névre hallgató technológia lényege, hogy a monitor láthatósági szöge egy gombnyomással változtatható. Az röviden VIC technológiával gyártott panelek alapvetően 175 fokos szögben láthatóak, ám ha olyan helyen vagyunk kénytelenek használni hordozható számítógépünket ahol mások is láthatják működésünk tárgyát, ez a szög lecsökkenthető 60 fokra, kizárva így az esetleges leselkedőket. Az LG első ilyen terméke egy 14,1 hüvelykes panel, amelynek tömeggyártása ebben a hónapban kezdődött meg. Árakról és hazai forgalmazókról egyelőre nincs hír.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.