Hirdetés

HD felvétel duplán: LG MS450H Médiacenter



|

Wi-Fi, MKV, SATA rack, két HD DVB-T felvétel egy időben

Hirdetés

 

Már nagyon vártuk, hogy élőben próbálhassuk ki az LG MS450HD Médiacentert, hiszen sok lejátszó található a piacon, de nagyon kevés biztosít műsor rögzítésére lehetőséget, különösen kevés eszköz teszi lehetővé két nagy felbontású adás rögzítését, az MS350HD pedig – a már megszokott mindenevő lejátszó funkciók mellett – ezt ígéri.

 

 

lg media center ms450h
 

 

 

Nagyon igényes megjelenéssel dicsekedhet a lakk fekete készülék, méreteiben egy DVD felvevőhöz hasonlítható, persze optikai meghajtó nincs benne. A lehajtható előlap mögött találunk viszont egy 3,5 hüvelykes SATA merevlemez fiókot és USB csatlakozást is, utóbbit külső flash vagy merevlemezes meghajtókhoz. A hátoldalon a HDMI és a szokásos analóg kimeneteket találjuk valamint további USB aljzatokat merevlemez és a mellékelt Wi-Fi adapter számára. A vezeték nélküli vagy vezetékes hálózatról lejátszhatunk megosztott mappákból vagy közvetlenül csatlakozhatunk az internetre, hogy a YouTube videók vagy a Picasa képalbumok között bóklászhassunk.

 

 

lg mediacenter interieur
 

 

 

Minden ma használatos nagy felbontású kódolással megbirkózik a lejátszó (MKV, H.264, VC-1), nem gond a több hangsáv és ismeri és használja a külső és belső feliratokat is. Ritkán, de tapasztalhattunk elakadást lejátszáskor. Kijátssza a készülék a DTS hangsávot is és ha kell, át is kódolja sztereóra. Nem zenelejátszó, de a megszokottnál több formátumot támogat és lejátszáslistákat is készíthetünk.

 

 

lg ms450hd rack

 

 

Egyidejűleg két DVB-T adást rögzíthetünk (natív, ts formában) illetve bármi mást nézhetünk a készülékkel, veszi a hazai MPEG-4 kódolású sugárzást is. Sajnos analóg adásokat nem hangolhatunk be vele. A honosított felületen magától értetődő beállítani a műsorújságból egy felvételt, illetve akár többet, legfeljebb 8 napra előre. Két háttérfelvétel mellett is játszhatunk le egy másik anyagot. Egy tetőantennával kiegészítve jelenleg a legáltalánosabban (a DVB-T az év végéig a legtöbb helyen fogható lesz) használható kütyü ahhoz, hogy akár HD adásokat rögzítsünk műsor előfizetés nélkül. Néhány apró javítás még ráfér, de így is lenyűgözött minket teljesítményével és kezelhetőségével az MS450H, messzemenően megéri az árát.

 

 

Értékelés

PC World Ajánlata

LG MS450H Médiacenter

Előny: Két párhuzamosan folyó HD felvétel és lejátszás egy időben, mindenevő médialejátszó, honosított és jól kezelhető

Hátrány: ISO képállományokat nem játszik le, NTFS partícióra nem tud írni

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 5

Ár/Érték: 4,5

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.