Hirdetés

LG Sound Bar HLB54S: Blu-ray kis helyen is



|

Kis helyen is elfér: Blu-ray házimozi többcsatornás hangrendszerrel

Hirdetés

Merész vállalkozás volt az LG részéről olyan Blu-ray lejátszóval előállni, amely egyben hangprojektorként is funkcionál. A Blu-ray egyik nagy előnye ugyanis az új Dolby és DTS-térhatású hangformátum, amelyből csak nagyon jól pozícionált és jó minőségű hangfalak esetén profitálhatunk igazán. Természetesen a hangprojektor lényege, hogy a megfelelő elhelyezéssel virtuálisan ugyanúgy előállítható a hangtér, mint a külön hangfalakkal – legalábbis megközelítőleg, így nem kell bajlódni a kábelezéssel és hangfalak elhelyezésével. Ugyanakkor sok feltételnek kell teljesülnie, hogy térhangzást kapjunk ezzel a módszerrel, mert a közeli falak és a hang útjában lévő egyéb akadályok egy pillanat alatt lerombolják a teret.

 

soundbar.jpg


Az egyméteres főmodulban kapott helyet minden elektronika (erősítő, BD lejátszó, rádiótuner) és a négy hangszóró, amelyek a „front” és „surround” hangszóróknak felelnek meg. A szubbasszusért felelős aktív (tehát beépített erősítővel is rendelkező) egység vezeték nélkül kapja a jelet a főmodulból, ami ennek köszönhetően szintén csökkenti a kábelek számát, viszont hangja lehetne valamivel erőteljesebb, egy kis mélyhang kiemelés azonban sokat segít a problémán. A hangbeállítások terén lehetőségünk van előre beállított hangszín profilok közül válogatni, illetve az egyes csatornák hangerejét külön-külön változtatni.
A beépített lejátszó halk és gyors, támogatja a BD-Live szolgáltatást és tudja mindazt, amit az LG csúcsmodellnek számító asztali BD lejátszója, a BD390-es. A készülék hátulján HDMI és optikai audio bemenet is helyet kapott, tehát ide akár egy PC kép- és hangkimenetét, illetve játékkonzolt is csatlakoztathatunk.


A készülék széleskörű elterjedését idehaza minden bizonnyal a magas ár fogja akadályozni, így akinek nem áll rendelkezésre elegendő hely, az továbbra is a tévé hangszórójára lesz rákényszerítve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.