Hirdetés

LG XD1 Red Wine 500GB



|

Januárban mutatta be az LG az XD1 külső merevlemez-családot, amelynek akkoriban 320 gigabájtos tárkapacitás volt a maximuma, ám a legújabb modell 500 gigabájt tárolására alkalmas.

Hirdetés

A tesztlabort megjárt darab már ekkora tárhellyel bírt, a választható gyöngyház, fekete és borvörös színek közül pedig az utóbbit kapta. A színéből viszont nem láthatunk túl sokat, ha a gyárilag mellékelt bőrtokban hordjuk, amit úgy alakítottak ki, hogy még a csatlakoztatásnál se kelljen kivennünk a merevlemezt.

 

lg_xd1.jpg
 

 


Az XD1 külseje tényleg figyelemreméltó, amit az USB-, eSATA- és tápellátás-csatlakozósor sem csúfít el. Ami a belsőt illeti, elégedettek lehetünk: a 2,5 hüvelykes noteszgépekbe szánt, 5400 fordulat/perces Seagate Momentus merevlemez csendben végzi a dolgát és nem is melegszik számottevően. Mindezekért a sebességből nem szükséges feláldoznunk semmit, ha a mostanság egyre több gépen megtalálható eSATA-csatlakozót használjuk. Ez esetben az olvasási sebesség 39–80 megabájt/másodperc, míg az írás 38–74 megabájt/másodperc, ami igen tempósnak mondható. Ezzel szemben az USB-től szokás szerint nem várhatunk sokat, azaz a meghajtó hozza az USB-s merevlemezektől elvárt és megszokott másodpercenkénti konstans 15 megabájtot írásban és olvasásban egyaránt.


Az XD1 tápellátása kizárólag USB-kapun oldható meg, azaz nem jár hozzá külön adapter, ami nagy kár, hiszen számos notebookon csak három-négy USB-aljzat található, amelyekből – ha nem eSATA-n csatlakozunk – az LG XD1 rögtön kettőt elfoglal. Figyelembe véve az LG XD1 minden tudását és képességét, a 39 ezer forintos vételár rendkívül kedvező a külső merevlemezek körében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.