Hirdetés

Linuxos és kompakt laptopot keresel?



|

A System76 újdonsága a Galago Pro, amely épp ilyen notebook.

Hirdetés

A linuxos gépekkel foglalkozó System76 mostanában több új notebookkal is előállt - a legtöbb olyan drága modell volt, amelyet komoly munkákra terveztek, cserébe mind nehéz. 

Hirdetés

Aki valami kompakt, könnyen hordozható, de linuxos laptopot keres, annak is kedvezne azonban a cég. Az új Galago Pro lapos és könnyű, a kijelzője 13,3 hüvelykes, az alatt pedig Intel Kaby Lake CPU lapul. 

Túl sok részlet egyelőre nincs, de akad egy videó az Ubucon SCALE-en bemutatott laptopról. Várhatóan 15 wattos fogyasztású, kétmagos Core i5 vagy Core i7 processzorral lesz kérhető, maximum 32 GB RAM-mal. 

Az OMG Ubuntu úgy tudja, hogy a legtöbb lapos laptoppal szemben a Galago Pro nyílt hardveres garanciával lesz vihető. Ez azt jelenti, hogy a garanciát nem befolyásolja, ha valaki cseréli a belső alkatrészeket. Persze azokhoz hozzányúlni nem lesz gyerekjáték egy ilyen típusú gépben. 

A videóból kiderült, hogy akad teljes méretű USB port, microSD-foglalat, külön mikrofon- és jackcsatlakozó is a notebookon. Áprilistól, 899 dollártól fölfelé lesz vihető a laptop, a legfrissebb stabil Ubuntuval. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.