Hirdetés

Linuxos ThinkPad a Lenovotól



|

Előtelepített SUSE Linuxszal dobja piacra új hordozható gépét a Lenovo

Hirdetés

Lenovo ThinkPad T60p
A Linux felhasználók üdvözölték a Lenovo döntését, hogy egy nyílt forráskódú operációs rendszert kínál előtelepítve noteszgépén. A cég elsősorban rendszermérnököknek ajánlja a ThinkPad T60p típusú gépét, amely Intel Centrino Duo processzorra épül és a Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszerével érkezik. A készülék mindössze 1 hüvelky (2,5 centiméter) vastag, és alig több, mint két kiló. Az ára azonban elég borsos, 3000 dollár fölött van.

Összehasonlítva riválisaival, a Lenovo az élen jár a noteszgépgyártók között azzal, hogy a Linuxot előtelepítve kínálja számítógépein. A Dell is támogatja a nyílt forráskódú operációs rendszert, de kínálatában nem szerepel olyan számítógép, amelyen ez telepítve volna, míg a HP kizárólag felső kategóriás munkaállomásaihoz kínálja a Linuxot.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.