Hirdetés

Lite-On: BenQ-bevásárlás



|

A Lite-On felvásárolta a BenQ optikai meghajtókat előállító gyárait

Hirdetés

A tranzakció során a Lite-On 37,11 millió dollárt fizetett a BenQ-nak, továbbá részvényeinek 13 százalékát. A megállapodás értelmében a cég felhasználhatja a BenQ által kifejlesztett technológiákat saját optikai egységeiben.

Shaeffer Lee, a BenQ elnöke ugyanakkor jelezte, hogy a felvásárlás nem érinti a Koninklijke Philips Electronics NV-vel létrehozott Philips BenQ Digital Storage nevű közös vállalkozást. Azaz a cég továbbra is tervez majd optikai meghajtókat, amelyeket mostantól a Lite-On gyárt majd le.

A Lite-On, amely hasonló módon állít elő meghajtókat például a Sonynak és az NEC-nek, a teljes készülékgyártási kapacitás 27 százalékát tudhatja magáénák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.