Hirdetés

Logitech G9x



|

Megújult érzékelővel, de régi köntösben a Logitech csúcskategóriás egere

Hirdetés

A G9x külsejét tekintve gyakorlatilag semmiben sem különbözik az előd G9-től (csak a tenyérrészen található felirat árulkodik arról, hogy ez már egy újabb típus). Tehát a forma, a cserélhető markolat (DryGrip borítással) és a teflon talpak változatlanul a régebbi típusról származnak. A funkciók terén sem találni különbséget: a racsnis és lendkerekes működésre egyaránt képes négyirányú MicroGear görgő, az állítható DPI-érték, a programozható profilok, változtatható színű LED-ek, valamint az állítható súlyeloszlás továbbra is az egér tudástárát képezik. Az egyetlen újdonság az „x” változatban, hogy némi tuningot követően a lézeres optika felbontása egészen 5000 dpi-s értékig állítható, míg korábban a maximum „csupán” 3200 dpi volt.

 

g9x_k.jpg
 

 


A játékosok, kiváltképp az FPS-stílus kedvelői számára mindez nagyon jó hír, hiszen az új optika révén az egér nemcsak gyorsabb, hanem érzékenyebb, pontosabb lett. Hosszabb próba során bebizonyosodott, hogy a jobbkezeseknek szánt hardver rendkívül kényelmes, munka közben is remekül használható, függetlenül attól, hogy kicsi vagy nagy tenyerünk van. Egyetlen probléma merült fel csupán: az érzékenység beállítására szolgáló gombok a legsűrűbben használt jobb egérgomb „alatt” kaptak helyet, amely elméletileg játék közben nagyon jó (hiszen mutatóujjal gyorsan elérhető), de volt, hogy a harc hevében véletlenül rá-ráböktünk.

A Logitech G9x pontos magyarországi végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, a gyártó viszont 89 eurót jelölt meg Európában, tehát árfolyamtól függően nagyjából 25–27 ezer forintra számíthatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.