Hirdetés

Logitech MX Air: távirányító és egér egyben



|

Az új egér asztalon és a levegőben tartva is használható.

Hirdetés

mxair_005458_k_1.jpg
Sok felhasználó számára a számítógép több, mint egyszerű munkaeszköz, egyre inkább központi helyet foglal el a digitális tartalmak, zenék, fényképek és filmek megjelenítésében, ehhez pedig újszerű vezérlési módszerek is kellenek. Mostantól csak egy csuklómozdulat, hogy multimédia fájlokat válasszunk ki és játsszunk le a számítógépen.

 

A Freespace mozgáskövető technológia alapjául a MEMS (mikro-elektromechanikus) érzékelők, a digitális jelfeldolgozás és a vezeték nélküli rádiófrekvenciás adatátvitel szolgál. A három technológia ötvözése olyan egeret eredményezett, amelyet felhasználója bárhogyan foghat, és bármilyen irányba mutathat vele, a vezérlés egyszerű marad. Optimalizált algoritmusok különböztetik meg a szándékos kézmozdulatokat az apró remegésektől, melyek az eszköz levegőben tartásakor önkéntelenül is előfordulhatnak.

 

Az MX Air felismeri a gesztusokat. A hangerő beállításához például elég a hangerőszabályzó gombot nyomva tartani, és közben kezünkkel jobbra vagy balra inteni annak növeléséhez illetve csökkentéséhez. Hasonlóan, zenehallgatás közben egy jobbra történő körkörös kézmozdulat után a lejátszó a következő dalra ugrik, míg ugyanaz a mozdulat balra az előző dalt ismétli meg.

 

 

mxair_005631_k.jpg

 

A hagyományos görgetőkerék helyett az MX Air egéren egy nyomásérzékeny felület van. Ujjunkat az érintőlap felületén végighúzva görgethetjük dokumentumainkat, a görgetés sebessége pedig az ujjmozdulat sebességével arányosan változik. A levegőben tartott egéren a szokásos multimédia funkciókat (lejátszás, szünet, hangerő, némítás, léptetés) a hüvelykujjal elérhető nagy, narancssárgán megvilágított gombokkal aktiválhatjuk.

 

 

mxair_005920_k.jpg

 

 

Az egér feltölthető akkumulátorokkal működik, mely saját töltőállomással rendelkezik. Az adatátvitel 2,4 GHz-es vezeték nélkül technológiával valósul meg, mely 10 méteres hatótávolságot biztosít, az ehhez szükséges vevőállomás pedig USB kapun keresztül csatlakozik a számítógéphez.


A Logitech MX Air Rechargeable Cordless Air Mouse megjelenése Európában augusztusra várható. Ajánlott magyarországi végfelhasználói ára várhatóan 39.000 Ft lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.