Hirdetés

Logitech MX Air: távirányító és egér egyben

|

Az új egér asztalon és a levegőben tartva is használható.

Hirdetés

mxair_005458_k_1.jpg
Sok felhasználó számára a számítógép több, mint egyszerű munkaeszköz, egyre inkább központi helyet foglal el a digitális tartalmak, zenék, fényképek és filmek megjelenítésében, ehhez pedig újszerű vezérlési módszerek is kellenek. Mostantól csak egy csuklómozdulat, hogy multimédia fájlokat válasszunk ki és játsszunk le a számítógépen.

 

A Freespace mozgáskövető technológia alapjául a MEMS (mikro-elektromechanikus) érzékelők, a digitális jelfeldolgozás és a vezeték nélküli rádiófrekvenciás adatátvitel szolgál. A három technológia ötvözése olyan egeret eredményezett, amelyet felhasználója bárhogyan foghat, és bármilyen irányba mutathat vele, a vezérlés egyszerű marad. Optimalizált algoritmusok különböztetik meg a szándékos kézmozdulatokat az apró remegésektől, melyek az eszköz levegőben tartásakor önkéntelenül is előfordulhatnak.

 

Az MX Air felismeri a gesztusokat. A hangerő beállításához például elég a hangerőszabályzó gombot nyomva tartani, és közben kezünkkel jobbra vagy balra inteni annak növeléséhez illetve csökkentéséhez. Hasonlóan, zenehallgatás közben egy jobbra történő körkörös kézmozdulat után a lejátszó a következő dalra ugrik, míg ugyanaz a mozdulat balra az előző dalt ismétli meg.

 

 

mxair_005631_k.jpg

 

A hagyományos görgetőkerék helyett az MX Air egéren egy nyomásérzékeny felület van. Ujjunkat az érintőlap felületén végighúzva görgethetjük dokumentumainkat, a görgetés sebessége pedig az ujjmozdulat sebességével arányosan változik. A levegőben tartott egéren a szokásos multimédia funkciókat (lejátszás, szünet, hangerő, némítás, léptetés) a hüvelykujjal elérhető nagy, narancssárgán megvilágított gombokkal aktiválhatjuk.

 

 

mxair_005920_k.jpg

 

 

Az egér feltölthető akkumulátorokkal működik, mely saját töltőállomással rendelkezik. Az adatátvitel 2,4 GHz-es vezeték nélkül technológiával valósul meg, mely 10 méteres hatótávolságot biztosít, az ehhez szükséges vevőállomás pedig USB kapun keresztül csatlakozik a számítógéphez.


A Logitech MX Air Rechargeable Cordless Air Mouse megjelenése Európában augusztusra várható. Ajánlott magyarországi végfelhasználói ára várhatóan 39.000 Ft lesz.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.