Hirdetés

Logitech SpaceNavigator



|

Az eszköz kényelmes navigációt kínál az új 3D-s alkalmazásokhoz

Hirdetés

A termék kompatibilis a Google Earth és Google SketchUp szoftverekkel, valamint a ma kapható legnépszerűbb 3D-s tervező alkalmazásokkal is. Nem kell többé suta egérmozdulatokat ismételgetni vagy bonyolult billentyűparancsokat használni: a SpaceNavigator segítségével természetesen és könnyedén mozoghatunk minden háromdimenziós környezetben. A Logitech és a Google fejlesztői közösen dolgoztak rajta, hogy a SpaceNavigator együttműködjön a Google Earth alkalmazással.

 

A SpaceNavigator hat darab optikai érzékelője folyamatosan juttatja a navigációs adatokat a 3D alkalmazáshoz. Ezzel a megoldással úgy repülhetünk végig háromdimenziós világokon, hogy közben egyszer sem kell megállnunk és az egeret vagy a billentyűzetet használnunk az irányváltásokhoz.

Az egeret kiegészítő, ám a másik kézben tartott SpaceNavigator jelentősen lecsökkenti a 3D képek kezeléséhez szükséges eszközváltások számát, így javítja a munka hatásfokát. Ezen is túlmenően a SpaceNavigator egyidejűleg képes pásztázni, nagyítani és forgatni a 3D objektumokat, ami az egérrel és a billentyűzettel eddig nem volt lehetséges. Akik több 3D alkalmazást is használnak, azok tudják igazán értékelni, ahogy a SpaceNavigator egységessé varázsolja a különböző programokban való navigációt.

 

spacenav1.jpg
A SpaceNavigator egy kis felületű nehéz acéltalapzattal támaszkodik meg az asztalon, és egy minden irányba hajlítható vezérlőgomb van rajta. Ha a gombot elmozdítjuk, az optikai érzékelők a folyamatos mozgást továbbítják a 3D környezetet megjelenítő alkalmazás felé. A vezérlőgombot lehet befelé nyomni, kifelé húzni, dönteni és forgatni. Az optikai érzékelők bármilyen irányú, néhány milliméternyi elmozdulásra is reagálnak. Egy erősebb nyomás gyors mozgást eredményez, míg egy gyengédebb mozdulat lassabbat. A SpaceNavigator két programozható nyomógombja (3 és 9 óránál) további segítséget nyújtanak a munkában, és használatukkal még kevesebbszer kell kezünket a SpaceNavigator vezérlőgombjáról az egérre vagy a billentyűzetre helyezni.

 

A SpaceNavigator beállításait – például a sebesség változtatását – az új 3Dconnexion konfigurációs varázsló szoftverével lehet elvégezni. A program animációkkal és képekkel illusztrálja az egyes beállítások működését és hatását az eszközre. A konfigurációs varázsló utolsó oldalán bemutató alkalmazásokat is találunk, amikkel azon nyomban kipróbálhatjuk a SpaceNavigator használatát. A SpaceNavigator működik a Windows XP 32-bites és 64-bites változataival is.

 

A 3D alkalmazásokat ma már nem csak 3D tervezőmérnökök használják. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Google Earth szoftvert a megjelenését követő első 10 hónapban 100 milliónál is többen töltötték le” – mondta Rory Dooley, a 3Dconnexion elnöke. „Ha egy ilyen könnyen kezelhető és kedvező árú 3D navigációs eszközt ötvözünk a Google egyszerűen használható 3D alkalmazásaival, akkor szinte bárki számára elérhetővé válik ez a lenyűgöző 3D élmény.”

 

Mindig is szívesen fogadtuk az olyan újításokat, amikkel az emberek számára egyszerűbbé válik a Google Earth 3D világának felfedezése” – mondta John Hanke, a Google Earth igazgatója.

spacenav2.jpg


Ár és elérhetőség

A SpaceNavigator PE (a termék otthoni használatra szánt verziója) javasolt fogyasztói ára 59 euró, magyarországi végfelhasználói ára még nem ismert. A PE verzió licencszerződése lehetőséget ad a termék nem-üzleti jellegű felhasználására, és csak internetes támogatás jár hozzá. A SpaceNavigator standard verzió javasolt fogyasztói ára 99 euró. A standard verzió licencszerződése lehetőséget ad üzleti és nem-üzleti jellegű felhasználásra is, továbbá internetes, e-mailes és telefonos támogatást is biztosít. A SpaceNavigator PE változatáról a SpaceNavigator standard változatra való licencváltás 40 euróba kerül, és elintézhető a www.3Dconnexion.com címen.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.