Hirdetés

Logitech újdonságok az E3-on



|

A Logitech számos újdonsággal rukkolt elő a tegnap nyílt E3 kiállításon, amelyek közül több kifejezetten a játékos társadalomnak szól. Bemutatták a G3-as egeret, a G11-es billentyűzetet és az eddigi legélethűbb G25-ös kormányt.

Hirdetés

Logitech G3 lézeregér

Logitech G3
A Logitech G3 Laser Mouse még a villámgyors mozdulatokat is kivételes pontossággal követi. A Logitech G5 és G7 egerekhez hasonlóan a G3 lézeres egér is 2000 DPI (képpont per hüvelyk) felbontású letapogatást és teljes sávszélességű USB kapcsolatot használ, másodpercenként 6,4 megapixel képadatot dolgoz fel és akár 114 centiméter elmozdulást is megbízhatóan tud követni. A meghajtó telepítése nélkül a G3 gördítőkereke alatti gombbal az egér érzékenységét menet közben 1600 és 800 DPI között lehet beállítani. A szoftvert feltelepítve ez a tartomány a 2000 és 400 DPI közötti felbontásokra bővül, amiből 5 lépcsőben választhatjuk ki a pillanatnyi játékhelyzetnek megfelelő sebesség/pontosság arányt.
A teljes sávszélességű USB kapcsolaton a G3 egér másodpercenként 500 állapotjelentést küld, ami a hagyományos USB egerek másodpercenkénti 60-125 impulzusának többszöröse. A gyors adatátvitel szükséges a késedelem nélküli és pontos irányítás miatt. A felületi súrlódás csökkentése érdekében a G3 nagyméretű teflon talpakat kapott.

Logitech G11 billentyűzet
A Logitech G11 billentyűzet bal oldalán elhelyezett 18 darab G-gomb a három üzemmóddal (M1, M2 és M3) kiegészítve összesen 54 különféle parancs létrehozását teszi lehetővé játékonként. Amikor egy játékprogram elindul, a G11 billentyűzet automatikusan átkapcsol az adott játék beállításaira. Ezeket a speciális gombokat más (nem játék jellegű) alkalmazásokban is használhatjuk gyorsbillentyűkként.

Logitech G11

A billentyűzeten található "játék mód" kapcsolóval a Windows gomb letiltható, így azt véletlenül megnyomva nem esünk ki az aktuális játékból. A háttérvilágítás is gombnyomásra ki-be kapcsolható, és még választhatunk is két különböző fényerősség közül, hogy a gombok bármilyen környezetben jól láthatóak maradjanak. A G11 billentyűzeten két darab teljes sávszélességű USB csatoló is helyet kapott, ahová könnyen bedughatunk egy egeret, fejhallgatót vagy bármilyen más perifériát.

A G11 mindössze abban tér el a korábban bemutatott G15-ös "nagy testvérétől", hogy nem tartalmazza az azon megtalálható folyadékkristályos kijelzőt, amin a játék lényeges információit vagy más alkalmazások adatait követhetjük nyomon.

Logitech G25 kormány
Logitech G25
A vállalat extrém teljesítményű, számítógépes játékhoz készült, G-sorozatú termékcsaládjának új tagja, a Logitech G25 kormánykerék olyan kiemelt szolgáltatásokat nyújt, amelyekkel eddig csak speciális, egyedi gyártású, többezer dolláros autóverseny-szimulátorokban találkozhattunk. Ilyen például a hat sebességes váltó és a kuplungpedál; a két darab, nagy nyomatékú force feedback motor; a 28 centiméteres kormányátmérő vagy a teljes 900 fokos elfordulás. A kormánykerék, a pedálok és a váltó is olyan különleges minőségű nyersanyagokból készül, mint a rozsdamentes acél és a bőr, így az eszköz egy igazi versenyautó pilótafülkéjének belsejét idézi.

A G25 a Logitech első olyan terméke, ami hatsebességes váltókart kapott. A váltót lenyomva még hátramenetbe is lehet tenni. A versenyzők gyorsan átkapcsolhatnak bármelyik sebességfokozatba, ha egy kanyarhoz érve lassítaniuk kell, vagy abból kiérve újra gyorsítani. Nem kell többé a fokozatok között egyesével lépkedni, sem azon izgulni, hogy az automata váltó eltalálja-e az adott helyzetnek legmegfelelőbb fokozatot. A kuplungpedállal az eddiginél sokkal összetettebb vezetési technikákat is gyakorolhatunk.

Logitech G25
Logitech G25

A G25 játékvezérlő az első kétmotoros meghajtású force feedback mechanizmussal ellátott kormány, ami a korábbiaknál erősebb és pontosabb erővisszahatást reprodukál. A második motornak köszönhetően az egyes irányokba ható erők sokkal valóságosabbak és egyenletesebb eloszlásúak. A periférián 12 darab programozható nyomógomb -– négy a kormányon, plusz nyolc gomb és egy d-pad a váltón –- segít kezünk ügyébe helyezni a legfontosabb funkciókat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.