Hirdetés

Lucasfilm - HP együttműködés



|

Hirdetés

A három éves szerződést a napokban hozták nyilvánosságra.

A megállapodás szerint a Lucasfilm a jövőben a HP úgynevezett alkalmazkodó nagyvállalati (Adaptive Enterprise) megoldásait használja új videójátékai, animációi és vizuális effektusai elkészítésében, valamint az üzleti alkalmazásokhoz kapcsolódó adattárolások és felügyelet terén is. Cliff Plumer, a Lucasfilm műszaki vezérigazgató-helyettese szerint a szerződés segít megfelelniük a szórakoztatóipar egyre növekvő elvárásainak.

Az első ütemben George Lucas megavállalata csaknem ezer HP munkaállomást állít csatasorba. Az Opteron processzorral szerelt gépek ezen sorozata a videójáték fejlesztő és vizuális effektekért felelős részlegekbe kerül. Ugyanebben a lépcsőben kerül sor az adattárolás HP-alapokra helyezésére is, mely segítségével főleg a kritikus adatok biztonságát és archiválását kívánják elérni.


Shane Robinson, a HP stratégiai és műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta méltatta azt a tényt, hogy a Lucasfilm mindig felismerte és idejekorán használni kezdte a mindenkori legmagasabb szintű technológiákat.

A Lucasfilm HP PC-in 32 illetve 64 bites Linux illetve Windows XP fut majd, erre kerülnek a mozivállalat saját fejlesztésű filmkészítést és szerkesztést támogató alkalmazásai. A HP kiemelte a két AMD Opteronnal és két NVIDIA PCI Express x16-os kártyával szerelt gépeinek kiemelkedő vizualizációs és számítási teljesítményét, melyre a Lucasfilmnél maximális igény mutatkozik.

Az adattárolásra HP StorageWorks XP12000 lemeztömbből és Cisco MDS 9509 switchből álló, 35 terabájtos megoldása bizonyult a legmegfelelőbbnek, mely teljes üzembiztonságot (zero downtime) ígér.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.