Hirdetés

Ma van az NVIDIA nagy napja?



|

14 800 3Dmark06 pont: ma érkezik az NVIDIA GT200 széria.

Hirdetés

Az NVIDIA rajongók nyílván örvendezve hallják, hogy a mai naptól elméletben mindenütt kapható lesz a cég mindkét új grafikus kártyája. A mosoly azonban könnyen lehervadhat az arcokról, ha jobban megnézzük, mit is kapunk, és mennyi pénzért. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a mérési eredmények szerint nem lesz akkor előrelépés az új grafikus lapka, mint azt beharangozták. A mai napon kiderült hivatalos árak és néhány új adat azonban nem teszi vonzóbbá az új GeForce kártyákat.

 

gt200.jpg

 


A GeForce GTX280 – a zászlóshajó – ára az Egyesült Államokban nem kevesebb, mint 650 dollár lesz, ami Európában olyan 600 euró körüli kiskereskedelmi árat jelent. Az NVIDIA szlogenje szerint a GTX280 egy magja gyorsabb, mint a 9800 GX2 két magja. Gyorsabb is – 20 százalékkal. A 3Dmark06 alatt a kártya 14 800 pontot kapott, SLI megoldással 18 000 sikerült neki, míg a reklámozott új, 3 utas SLI-vel a nem túl meggyőző 18 100 pont lett az eredmény: itt még nyilvánvalóan driver-problémák vannak. Vegyük figyelembe azt is, hogy három ilyen kártya egy kisebb vagyon, valamint azt is, hogy egy kártya fogyasztása 215 watt körül alakul.

ati4000.jpg

 

Nézzük ezzel szemben az ATI új kártyáját a 4850-et. Bár problémák itt is akadnak a driverekkel, ez a kártya igen meggyőzőnek tűnik. Az Crossfire-t ugyan a szakértők eddigi tesztjei alapján nem ajánlhatjuk még nyugodt szívvel, ezt a gondot biztosan kijavítják a közeljövőben a Catalyston dolgozó mérnökök. A HD 4850 13.500 pontot ért el 3Dmark06 alatt, ami figyelembe véve 199 dolláros árát, igen jó eredmények minősül. A Crossfire mint említettük, még nem kiforrott, így a 12 700 pontos eredményt ne is vegyük figyelembe. Mindenesetre az NVIDIA-nak fel kell kötni azt a bizonyos gatyát ha az ATI 4870-es kártyája is ilyen jó eredményeket produkál, az árazás szerint ugyanis körülbelül fele annyiba fog kerülni mint a GTX280 – hasonló teljesítmény mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.