Hirdetés

Maguktól frissítenek BIOS-t az ASRock alaplapjai



|

A művelethez még pendrive-ra sincsen szükség.

Hirdetés

Egy évtizeddel korábban a BIOS-frissítés egy meglehetősen bonyolult művelet volt, és egyben kockázatos is - a feladathoz külön, bootolható lemezre volt szükség, illetve az MS-DOS-os parancssorosból való flashelés ismeretére. Egy rossz parancs, és az alaplap tönkrement. Később megjelentek az olyan eszközök, amelyek helyettünk végezték el mindezt: csupán egy floppy-ra kellett helyezni a megfelelő BIOS-képfájlt.

 

Ahogyan ezek a képfájlok nőttek, nagyobb adathordozóra lett szükség, például pendrive-ra. Az ASRock legújabb fejlesztése újabb mérföldkőhöz hozta a folyamatot, amelynek során már nincs szükség külső adathordozóra. A gyártó UEFI BIOS programjához kifejlesztett frissítés a webről végzi el a feladatot.

 

Nekünk csupán annyi lesz a dolgunk, hogy egy működő internetkapcsolatot biztosítunk, illetve az alaplap Ethnernet-csatolóját használjuk ehhez. A beállítás után az alkalmazás az ASRocktól lekéri a frissítéseket, szükség esetén elvégzi a letöltést és a frissítést, minimális beavatkozási igénnyel. A jövőbeli ASRock alaplapok már ezzel a szolgáltatással érkeznek, a mostaniakra BIOS-frissítés keretében lesz majd elérhető.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.