Hirdetés

Magyar siker az Intel tudományos versenyén



|

Új típusú hangszóróért járt Papp Gergelynek a kategóriájának harmadik helye.

Hirdetés

2013. május 17-én (magyar idő szerint szombat hajnalban) az Arizona állambeli Phoenixben hirdették ki az Intel által támogatott 2013-as Nemzetközi Tudományos és Innovációs Verseny, az ISEF (Intel International Science and Engineering Fair) győzteseit. Idén összesen 70 ország közel 1600 középiskolása vett részt a világ legnagyobb, fiataloknak szóló tudományos és innovációs versenyén. A díjazottak között ott van a Szegedi Műszaki es Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Gábor Dénes Tagintézmények húszéves diákja, Papp Gergely is.


Papp Gergely saját készítésű hangszórójával a 21. ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyen „Rezonanciális-tölcsérű neodym hangszóró” című munkájával fődíjban részesült, és ez sikert hozott számára az ISEF-en is. A diák ugyanis elnyerte az ISEF “ENGINEERING: Electrical and Mechanical“ kategóriájának 3. helyezését, és ezzel együtt az 1 000 dolláros ösztöndíjat. A Papp Gergely által kifejlesztett újfajta hangszóró nagyobb érzékenységet, jobb hangminőséget (csökken a hang torzítása), szélesebb frekvencia átvitelt, valamint jóval nagyobb hangnyomást kínál, mint az eddig megszokott. Az új elrendezésű hangszórót már találmányi bejelentés is védi.


Magyarországról idén egyedül Papp Gergely jutott be a megmérettetésre, amelyen egy kategóriában több nyertest is hirdetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.