Hirdetés

Majdnem évtizedes mélyponton a PC-s piac



|

2007 óta nem fogyott ilyen kevés PC, a legjobban az Apple és az ASUS tartja magát.

Hirdetés

Senkit nem ért nagy meglepetésként, de 2016-ot nem kezdte szárnyalva a PC-s piac. A Gartner és az IDC piacelemző cégek szerint kicsit sem. 

Hirdetés

A Gartner becslései alapján a PC-s eladások világszinten 9,6 százalékot zuhantak az első negyedévben, ami 64,8 millió eladott gépet jelent. Ez majdnem évtizedes mélypont, utoljára 65 millió alá 2007-ben estek az eladások. 

A top 5 gyártó a Lenovo, a HP, a Dell, az ASUS és az Apple volt. Ezek közül egyedül az Apple és az ASUS tudta növelni az eladásait, a Lenovo és a HP nagy visszaesést könyvelt el. 

Az IDC sokkal rosszabb képet fest a piacról, a másik elemzőcég szerint 11,5 százalékos volt a globális visszaesés, ami 60,6 millió PC-t jelent. A sorrend itt Lenovo, HP, Dell, Apple és ASUS. 

Az IDC elemzői szerint az Apple és az ASUS is kevesebb gépet tudott eladni, így minden gyártó visszaesést tapasztalt. Az egyik gondot állítólag a dollár erőssége jelenti. 

Miközben a háztartások továbbra sem cserélnek túl gyakran PC-t, a cégek vonakodnak frissíteni a Windows 10-re. Bár rövidtávon az érdeklődés korlátozott lesz, később a szakértők szerint nő a költekezés és sok tényleges vásárlásra lehet számítani, üzleti oldalon is - leghamarabb az év végén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.