Hirdetés

[Frissítve] Májusban újabb terméket állít le teljesen a Google



|

Funkcionálisan működésképtelenné válik a Revolv otthoni okoselosztó.

Hirdetés

A Google tulajdonában álló Nest még február során a lehető legnagyobb csendben bejelentette, hogy teljesen befejezi a Revolv névre hallgató otthoni okoselosztójának támogatását. A médiához csak most eljutott hír alapján 2016. május 15-től kezdődően a Revolv felhasználói nem csak a terméktámogatásról mondhatnak le, de azonnal és teljes mértében üzemképtelenné válik a nem is olyan rég 300 dollárért vásárolt hardverük.

Hirdetés


"Május 15-től nem működik majd tovább a házam. Nem lesz automatikus kültéri világítás, a biztonsági fények nem kapcsolnak majd be a mozgásra, és a vakáció idejére kitalált betörőriasztó rendszernek is vége" - írta egy blogbejegyzésben Arlo Gilbert, a Revolv elkaszálását köztudatba emelő vállalkozó.


Sajnos nem meglepő a Revolv támogatásának megszüntetése. A terméket kifejlesztő céget még 2014-ben vásárolta fel az akkor már a Google tulajdonában álló Nest, a hatalomátvétel után pedig azonnal megszűnt az okoselosztó értékesítése. Az újonnan szerzett kollégákat exkluzívan a Works with Nest platform fejlesztésére állította rá az újdonsült munkaadójuk.


A Revolv lekapcsolása vélhetően rendkívül kevés fogyasztónak fog problémát okozni, azonban jogos a kérdés, hogy ezek után mennyi értelme van bizalmat szavazni a felvásárlás-gyanús startupok drága, de kapcsolt online szolgáltatás nélkül működésképtelenné váló termékeinek.


Frissítés: a Nest ügyfélszolgálata nem sokkal hírünk írása után bejelentette, hogy hajlandó egyénileg tárgyalni a Revolv-tulajokkal az esetleges kompenzációról.



(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.