Hirdetés

Már 10 dollárért is van Pi-stílusú minigép



|

Kisebb számítási igényű projektekhez kiváló választás lehet az Orange Pi.

Hirdetés

A Raspberry Pi átütő sikere óta sorra érkeznek a riválisok, amelyek általában az áruk vagy teljesítményük tekintetében próbálják megkülönböztetni magukat a legismertebb minigéptől. A legújabb figyelemre méltó alternatíva Orange Pi névre hallgat, a legnagyobb dobását pedig a 9,99 dolláros ára jelenti. Az AliExpress portálról megrendelhető termékhez persze hozzájön még 3,64 dollár szállítási költség, ám összesen még így is csak 13,63 dolláról, azaz olyan 3900 forintról beszélünk.

Hirdetés


Ennyi pénzért cserébe nem igazán lehet vitatkozni a hardverrel: a processzora négymagos és 1,2 gigahertzes ARM Cortex-A7 (Allwinner H3), a DDR3 memóriája 512 MB, a HDMI kimenetére pedig ARM Mali-400MP2 GPU küldi a jelet. Az efféle termékek esetében megszokott módon beépített háttértár nincs, microSD kártyát kell használni hozzá.


Az Orange Pi jó néhány kapuval rendelkezik, a már említett HDMI-n túl található rajta 40 tűs Raspberry Pi header, microUSB 2.0 és USB 2.0, kamera interfész, 10/100-as Ethernet, 3 tűs URT a debuggoláshoz, továbbá egy 5V/2A hálózati csatlakozó.


(Forrás: Liliputing)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.