Hirdetés

Már 50 millió PlayStation 4 talált gazdára



|

Az eladott játékok száma pedig a 370 millióhoz közelít.

Hirdetés

A jelenlegi konzolgenerációt képező Sony PlayStation 4 és Microsoft Xbox One közül köztudottan az előbbi vette a sokkal jobb rajtot. Spekulációnk szerint ennek két fő oka van: egyrészt a Sony konzoljának messze jobb az exkluzív játékfelhozatala, másrészt pedig a Microsoft sajtósai alaposan elszúrták az Xbox One korai marketingjét, például a konzol bemutatásakor a játékok helyett a termék multimédiás képességeit próbálták sulykolni.


Hirdetés


Sajnos a Microsoft már jó ideje nem közöl eladási információkat, ám a forgalmazók szerint az utóbbi hónapokban kimondottan jól teljesített az Xbox One, az eladásai túlszárnyalták a PS4-ét. A becslések szerint globálisan olyan 25-30 millió fogyott a konzolból.



Részben talán ennek apropóján a Sony most előállt a PlayStation 4 eddigi eladási statisztikáival. A vállalat szerint 2016. december 4-én a fogyasztók által ténylegesen megvásárolt PS4 konzolok száma elérte az 50 milliót, míg az eladott játékok száma a 369,6 milliót. Az 50 milliós eladási mérföldkövet bő 3 év alatt érte el a PlayStation 4, a PlayStation 3-nak annak idején 4,5 évre volt szüksége a mutatványhoz.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.