Hirdetés

Már a csuklónkon is hordhatunk kamerás drónt



|

Viselhető, kamerás drón fejlesztésébe fogott a Nixie.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy a 2014-es trendek között a legnagyobbak közé tartoznak a viselhető eszközök, illetve a filmezésre alkalmas drónok. Ha a kettőt valaki ötvözné, az valóban népszerű megoldás lenne. A Nixie meg is megpróbálja, hála Christoph Kohstallnak, a Stanford egyik kutatójának. Jelenleg is a világ első kamerás drónján dolgoznak, ami csuklón hordható. 

Hirdetés

A Nixie-nek hála nem kell telefonért nyúlni egy emlékezetes pillanatban, elég a csuklónkról elindítani a kis drónt. Még jobb, hogy az képes rögzíteni, ha éppen hegyet mászunk, a biciklivel ugratunk vagy épp a gyerekekkel játszunk. A drón alapállapotban egy vaskos karkötő, kihajtogatás után pedig egy lapos quadrocopter. A tervek szerint bumeráng módjára tér vissza, ha végzett a fotózással és videózással. 

Azt még nem tudni, hogy a Nixie egy tömött utcán hogyan ismeri meg a gazdáját. A Nixie az egyike azoknak a szereplőknek, amelyek az Intel Make it Wearable versenyének a végéhez közelednek. A győztest novemberben mutatják be, 500 000 dolláros díjazás mellett. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.