Hirdetés

Már azt is tudja a Google Glass, hogy mit érzünk



|

Egy új app segítségével az okosszemüveg az emberek érzéseit is érzékeli.

Hirdetés

Egy meglehetősen érdekes alkalmazást mutattak be a Google okosszemüvegéhez. A Google Glass eszközön használható Emotient képes rá, hogy megmondja, mit éreznek a velünk szemben álló emberek. Az app az érzéseket kimutatva próbál elemzést végezni a felhasználók kedélyállapotáról. 

Hirdetés

Az ötlet sokak szerint már ott sántít, hogy a Google Glass egyelőre meglehetősen kellemetlen érzést vált ki mindenkiből, aki találkozik egy ilyet viselő emberrel. Az Emotient ugyanakkor főként a cégeknek segítene az új elképzelésével. 

Az app segítségével anonim módon gyűjtenék a fogyasztók és vásárlók arcfelismerés során leolvasott adatait. Az arcokon megjelenő legapróbb részletek feldolgozásának köszönhetően aztán meg tudnák mondani, hogy a képen látható emberek a valóságban mit éreznek. Az ígéretek szerint a szoftver semmit nem tárol el a háttérben vagy akár külön fájlban, ugyanakkor a boltok tulajdonosainak egyértelmű válaszokat adhat arra, mit kellene másképp csinálniuk, és milyen hangulat fogja el azokat, akik belépnek az üzletükbe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.