Hirdetés

Már dolgoznak a DDR4 utódján



|

Egyelőre nem biztos, hogy DDR5 lesz az új szabvány neve.

Hirdetés

Idén végre megkezdődött az érdemi átállás a DDR4 memóriákra, bár a jelenlegi árakat figyelembe véve a fogyasztói piacon valószínűleg csak a jövő évben fognak igazán beindulni az események. Természetesen a lapkatervező cégek máris dolgoznak a következő generációs memóriaszabványon, a jelenlegi tervek szerint a DDR4 utódja 2020-ban kerülhet majd kereskedelmi forgalomba.

Hirdetés


Az Intel Developer Forum 2015 szakmai eseményen a Samsung nemrég nyújtott némi tájékoztatást a technológiával kapcsolatban. Az egyelőre még nevesincs szabvány esetében a memóriachipek már 10 nm alatti gyártástechnológiával készülhetnek, egyenként 1 - 4 GB kapacitásúak lehetnek, az effektív órajelüket pedig 3,2 - 6,4 GHz közt szeretnék látni az ipari szereplők.


A Samsung szerint érdemes fontolóra venni a jelentős architekturális változtatások lehetőségét is, amelyekkel ki lehetne kerülni a DDR4 különféle limitációit. Olyan dolgokra kell gondolni, mint a 2.5D / 3D felépítés használata, az adatsín sávszelességének növelése, esetleg az optikai adatkapcsolat alkalmazása. Ezek persze jelenleg csak ötletek, egyelőre nagyon képlékeny a DDR4 utódjának sorsa.




(Forrás: KitGuru)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.