Hirdetés

Már gyártja a 10 nm-es lapkákat a Samsung



|

A Samsung az első cég, amely már sorozatgyártja a 10 nm-es chipeket.

Hirdetés

A Samsung bejelentette, hogy megkezdte a 10 nm-es chipek sorozatgyártását, az iparágban elsőként. Az is kiderült, hogy egy új termék jelenik meg a jövő év elején, amelybe már ezek a 10 nm-es lapkák kerülnek. 

Hirdetés

Nem olyan régen futottak be jelentések arról, hogy a Samsung gyártja majd a Qualcomm számára a Snapdragon 830-as processzorokat, 10 nm-es technológiával. A spekulációk szerint a FoPLP eljárást alkalmazzák, aminek hála a lapkák még laposabbak lehetnek. 

Amennyiben igazak a pletykák, akkor a Snapdragon 820-nál alkalmazott 14 nm-es FinFET technológia leváltása a Snapdragon 830-nál már alacsonyabb gyártási költségeket eredményez, illetve az SoC fogyasztása is kedvezőbb lesz. 

A TSMC 2018 elején vált át 7 nm-re, ahogyan a tervek szerint a Samsung is nagyjából akkor újíthat ismét. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.