Hirdetés

Már idén jön a 3 terabájtos merevlemez



|

Még 2010-ben piacra kerülnek az első 3 terabájtos Seagate HDD-k, sajnos azonban csak 64 bites rendszerekkel működnek majd gond nélkül.

Hirdetés

A Seagate legfrissebb bejelentéséből kiderült, hogy hamarabb lehet 3 terabájtos merevlemezünk, mint azt gondolnánk. Az első ilyen HDD még 2010-ben a piacra kerül.

 

Néhányan még talán emlékeznek, hogy a 2 terabájtos merevlemezeket 2009. elején fedezhettük fel a boltok polcain. Ha minden terv szerint halad, még 2011 előtt már mi is használhatjuk ennek a másfélszeresét.

 

Sajnos részletekbe nem ment a Seagate, így sem a megjelenésről, sem az árakról nincs információ. Annyi azonban bizonyos, hogy olyan gépre lesz szükségünk az új HDD-hez, ami támogatja a hosszú logikai blokk címzést (long LBA). Ez azt jelenti, hogy rossz esetben új driverekre, új BIOS-ra és 64 bites Vistára, Windows 7-re vagy átalakított Linux-ra lesz szükségünk. Az XP-n nem lesz módunk kihasználni a nagy méretű HDD-t, és a címzést nem megfelelően támogató operációs rendszer vagy BIOS esetében sem kapjuk meg a teljes tárterületet.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.