Hirdetés

Már készül a Huawei Kirin 970-es processzora



|

Állítólag 10 nm-es gyártástechnológiával dolgozik az új SoC-n a Huawei.

Hirdetés

Alig, hogy bemutatkozott a Kirin 960 és a Mate 9, a pletykák szerint a Huawei már meg is kezdte a munkát a következő csúcsprocesszorán. 

Hirdetés

Ennek a neve Kirin 970 lesz, és az új chip nagy előrelépést jelent majd teljesítményben a Kirin 960-hoz mérten. Ez utóbbi a 16 nm-es FinFET technológiával készült, azzal az eljárással, amivel a Kirin 950-es SoC is. 

A Kirin 970 már 10 nm-es technológiával lesz gyártva, és állítólag nyolc maggal operál. Támogatja majd a globális LTE-t is. 

Minden bizonnyal a Huawei váltásában nagy szerepet játszott az, hogy a Qualcomm és a Samsung egyaránt 10 nm-re váltanak a Snapdragon 835 és az Exynos 8895 lapkakészleteikkel. Ezek a Samsung 10 nm-es technológiával készülnek. 

Egyelőre nem tudni, hogy mikor debütálhat a Kirin 970, de minden bizonnyal a 2017-es zászlóshajókban mutatkozik majd be - mondjuk a P10-ben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.