Hirdetés

Már nem veszünk annyi tabletet



|

A felnőtt piacokon közel sincs már akkora kereslet, mint korábban.

Hirdetés

Az elemzők adatai alapján úgy tűnik, hogy a tabletek iránti lelkesedés akár hamarosan a múlté is lehet. Mivel negyedéves szinten mostanában nem lehet rekordeladásokról beszélni, ezért az IDC felülvizsgálta az idei évre vonatkozó becsléseit. Ezek alapján a tabletek és a hibrid gépek összesítésben 233,1 milliós darabszámban fogyhatnak idén. Ez 6,5 százalékos pluszt jelentene éves összehasonlításban, ez pedig jóval kisebb növekedés, mint a korábban várt 12,1 százalékos. 

Hirdetés

A visszaesés hátterében több ok is van. Az egyik például az, hogy aki akart táblagépet venni, annak szinte biztos, hogy már van egy. Aki lecserélné a meglévőt, az pedig ugyancsak biztos, hogy a régit egy családtagnak vagy egy rokonnak adja át, ezzel is csökkentve az eladásokat. A további indokok között említik, hogy a mobilszolgáltatók sem igazán kínálnak két éves konstrukciókhoz táblagépeket, főleg nem nagyobb árkedvezményekkel. 

Az IDC szerint Észak-Amerikában és Nyugat-Európában közel stagnál a piac, a keresletet inkább a fejlődő piacok adják 2014-ben. Ugyanez a helyzet egyébként az okostelefonokkal is, ott 2011 óta felelősek az eladások többségéért a fejlődő régiók. Természetesen ez a gyártók részéről stratégiaváltást igényelhet, az eltérő igények miatt pedig alacsonyabb hasznot hoz. Nagy kérdés, hogy sikerül-e újra felpezsdíteni az érdeklődést a táblagépek iránt - az Apple például állítólag egy túlméretes modellel próbálkozik hamarosan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.