Hirdetés

Már októberben jönnek a Vegára építő AMD Radeonok



|

Előrehozta a Vega10 lapka debütálását az AMD.

Hirdetés

Áll a bál az AMD-nél, hiszen miközben az NVIDIA a GeForce GTX 1080-nal és a GeForce GTX 1070-nel nagyot dobbantott, addig az AMD-nek még csak terve sincs a válaszra, és ezen a gyártópartnerei is felháborodtak. 

Hirdetés

Amennyiben az NVIDIA kártyái hozzák a papírformát, akkor teljesen kiütik a csúcskategóriából az AMD-t. 

Emiatt az AMD úgy határozott, hogy a Vega10-es lapkájának a megjelenését 2017 elejéről előrehozza, méghozzá idén októberre. 

A Vega10 lesz a Grenada utódja, és az ötödikgenerációs Graphics CoreNext architektúrára épül. 

A HBM2 memóriával érkező Vega10 14 nm-es gyártástechnológiával készül, és még a közelgő Polaris architektúránál is jobb teljesítmény/fogyasztás-arányt ígér. 

Sajnos azonban a Vega10 még nem számít a Fiji utódjának, az majd a Vega11 lesz. 

A Vega10 4096 stream processzorral dolgozik majd, és a GeForce GTX 1080 és GTX 1070 közvetlen ellenfele lesz. A Vega11 már 6144 stream processzort kap. 

A Vega10 és a Vega11 egyaránt 4096 bites HBM2 memóriainterfésszel operálnak majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.