Hirdetés

Már számítógépgyilkos pendrive is van



|

Remélhetően soha nem kerül kereskedelmi forgalomba a termék.

Hirdetés

A számítógépeket nem kifejezetten nehéz hardveres tönkretenni, pusztán akarat kérdése. Egy orosz villamosmérnök most előállt a lehető leggyorsabb és legelegánsabb megoldással: az első blikkre noname pendrive-nak tűnő USB Killer eszközét csak be kell illeszteni egy szabad USB kapuba, néhány másodperc múlva pedig vége a dalnak.

Hirdetés


A gyilkos pendrive bája az egyszerűségében rejlik: az USB kapuról felveszi a feszültséget, majd pár másodpercnyi DC-DC konvertálás után visszaküld negatív 220 voltot a csatlakozóba. A folyamatot addig ismétli, amíg működőképes marad a számítógép, ez az USB kapu feszültségéből (pontosabban a feszültség hiányából) állapítható meg. A művelet során a számítógép alaplapja biztosan elszáll, de nem világos, hogy például a processzor vagy háttértár megúszhatják-e túlfeszültséget.


Csak remélhetjük, hogy soha semmilyen formában sem kerül majd kereskedelmi forgalomba az USB Killer, néhányan biztos jó viccnek találnák mások USB kapuval rendelkező eszközeinek tönkretételét.


(Forrás: Ars Technika)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.