Hirdetés

Már szinte elkészült az AMD HD4800



|

Hamarosan megérkeznek az RV770-alapú HD4850 és 4870 vezérlők.

Hirdetés

Az AMD pénzügyi bukdácsolása újságírói és üzleti szempontból már lerágott csont, így foglalkozzunk inkább a hamarosan megjelenő új termékekkel.

 

Az ígéretek szerint májusban számos új termékkel, konkrétan grafikus kártyával jelentkezik a vállalat, amiben asztali és mobil megoldások közül egyaránt szemezgethetünk. A legtöbb előzetes információmorzsát természetesen az asztali szegmenst érintő RV770-ről, azaz a HD4800-ról hintették el, amiről már most tudni, hogy a DDR3 és DDR5 típusú memóriákat egyaránt támogatni fogja. Úgy tűnik a szkeptikus jóslatoknak megfelelően a DDR4 nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket, amit az is bizonyít, hogy nem fogytak jól a negyedik generációs DDR memóriával felszerelt kártyák.

 

Ami már biztos, hogy első körben két kártya, a HD4850 és 4870 fog debütálni, egyelőre ismeretlen magórajelekkel, annyit azonban már most tudni, hogy az utóbbi lesz a legelső vezérlő, ami magórajelben 1 gigahertz fölé skálázódik. A memóriaórajelek szintén nem ismertek, kapacitásuk viszont igen: 256, 512 és 1024 megabájtos változatok készülnek a gyártósorokon, ugyanakkor a legkisebbel csak az OEM partnerek rendelkeznek majd.

 

Az előző generáció -- R600 -- egyik alaphibája volt, hogy kevés TMU egység került a magba, de az RV770-nél már kijavították a baklövést. Egyesek viszont már most úgy gondolják, hogy a 32 TMU-val felvértezett új mag számára valódi kihívás lesz megküzdeni az 52/56 TMU egységgel rendelkező NVIDIA G92-vel.

 

Valószínűsíthető, hogy az asztali Radeon HD kártyák első változatai hamarosan a tesztlaborokban landolnak, ám a grafikus munkaállomásokba szánt FireGL típusok várhatóan augusztus végétől érhetők el leghamarabb.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.