Hirdetés

Maradnak az alacsony memóriaárak



|

Az ünnepek stabilizálják a modulok árait, de azok így is meglehetősen olcsóak maradnak.

Hirdetés

A memóriák árai az elmúlt két évben kisebb kihagyásokkal ugyan, de folyamatosan csökkentek. A DRAMeXchange elemzői szerint az ünnepek közeledtével a gyártók most kissé fellélegezhetnek, ugyanis a modulok árai nem zuhannak tovább az idei évben.

Egy 2 GB-os DDR3-as RAM ára átlagosan 9 dollár, míg egy 4 gigabájtosé 15,75 dollár. Július óta a RAM-ok ára 29 százalékkal esett - most további csökkenés már nem várható, legalábbis a téli ünnepek alatt.

Hasonló jelenség volt megfigyelhető tavaly ilyenkor is, amikor az ünnepek meggátolták a további árzuhanásokat, ha csak ideiglenesen is. Az óriási készletek miatt a gyártók korábban úgy határoztak, nem siettetik a DDR4-es szabvány debütálását, előbb a jelenlegi készleteknek kell elfogyniuk. A fogyasztóknak természetesen továbbra is kedvező befektetés marad memóriát vásárolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.