Hirdetés

Március 15-én jön az NVIDIA GeForce GTX 550 Ti



|

Új középkategóriás modellel bővül az NVIDIA kínálata: a GTX 550 Ti a GF116-os GPU-ra épít.

Hirdetés

Az NVIDIA legfrissebb tervei szerint bővíti 500-as grafikus kártya-szériáját. Az új modell a középkategóriába érkezik, és GeForce GTX 550 Ti névre hallgat majd. Az újdonság a 40nm-es GF116-os GPU-ra épít, és várhatóan március 15-én debütál hivatalosan.

 

Az előzetes információk alapján a kártya DirectX 11 alatt 35 százalékkal lesz gyorsabb az AMD Radeon HD 5770-nél, DirectX 10 alatt pedig 20 százalékkal. A vezérlő 128 bites memóriabusszal dolgozik majd, ami 1 GB GDDR5-ös memóriát kezel. A nyomtatott áramköri lap hasonló lesz a GeForce GTS 450-éhez, és a referenciahűtés sem változik sokat, ugyanis a kártya összfogyasztása mindössze 4 wattal nőtt elődjéhez mérten, összesen 110 wattra.

 

A kártya dual DVI-I és mini HDMI kimenetekkel rendelkezik majd. Érdekesség, hogy a kártya neve elé a GTX címke kerül, a 450-nél és a 250-nél megszokott GTS helyett. A GTX előtagot az NVIDIA jellemzően az erősebb kártyáinál használja. A GeForce GTX 550 Ti várható ára 200 dollár körül alakul, ami jelzésértékű a népszerű GTX 460 visszavonulását illetően.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.