Hirdetés

Márciusban jön az AMD Trinity APU-sorozat



|

Az asztali gépekbe szánt változatok érkeznek meg 2012. elején.

Hirdetés

Azt nem tudni, hogy az AMD milyen mértékben változtat a processzorokkal kapcsolatos politikáján, ezt az idő majd eldönti. Ami biztos, hogy az APU-kkal kapcsolatban gőzerővel haladnak a munkálatok, a Trinity APU-k asztali változatai pedig 2012. márciusában megérkeznek.

 

Március közepére várható az A széria, 65 wattos fogyasztással, majd májusban a felsőkategóriás modellek is piacra kerülnek a tervek szerint. Az ütemtervet az AMD hivatalosan nem erősítette meg, de ez nem meglepő, ugyanis ezek az információk egyelőre csak házon belül voltak publikusak.

 

 

A 65 wattos modellek közé az A10-5700, az A8-5500, az A6-5400 és az A4-5300 tartozik, míg a 100 wattos lapkákhoz az A10-5800 és az A8-5600. A Piledriver magok által hajtott Trinity teljesítménye elviekben magonként 20 százalékkal jobb, mint a Llano esetében a Husky-nál.

 

A fentiek fényében nyilvánvalónak látszik, hogy az AMD mégsem hagyja el a processzorpiacot, azonban a korábbi hírek egy része beigazolódik: a gyártónak már nem az lesz a célja, hogy a felsőkategóriában megpróbálja legyőzni az Intelt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.