Hirdetés

Más SSD-ket használnak majd az ultrabookok



|

Az Intel nem elégedett a jelenlegi mSATA típusú meghajtók teljesítményével.

Hirdetés

Jelenleg az ultrabookokba kerülő SSD-meghajtók az mSATA szabványnak felelnek meg, azonban az Intel ezzel nem teljesen elégedett. A szabvány miatt korlátozva van a nyomtatott áramköri lap mérete, ez pedig a gyártók számára problémát jelent a jobb teljesítmény eléréséhez. A gondok egyike például, hogy a lapkára kerülő NAND chipek száma is korlátozva van.

 

Az Intel nem tervez nagyon komoly átalakításokat a szabványon, a legfőbb cél, hogy a PCB méretét megnöveljék. Az átalakításokkal kapcsolatban a Micron, a SanDisk és a Samsung Electonics is konzultálnak.

 

Az Intel kicsi meghajtókat szeretne, több mint 512 gigabájt kapacitással. A tervek szerint nem csak hosszabb lenne az új PCB, de azt is lehetővé tennék, hogy alulra is memórialapkák kerüljenek, így adott esetben megduplázva a kapacitást. Az NGFF SSD kódnéven futó projekt keretében azonos szélességű és vastagságú, de hosszabb meghajtók készülnének, amelyek 2013-tól kerülnének bele az ultrabookokba.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.