Hirdetés

Masszív sérülékenységek a Seagate egyes háttértáraiban



|

Már telepíthető a külső háttértárak hibáit befoltozó javítás.

Hirdetés

Minden nap lehet patchelni valamit, a Kaspersky tegnapi malőrje után ezúttal a Seagate Wireless Plus Mobile Storage, a Seagate Wireless Mobile Storage, továbbá a LaCie FUEL külső merevlemezek tulajdonosai javítgathatnak szoftveres sebezhetőségeket.

Hirdetés


A CERT.org portálon megjelent beszámoló alapján a háttértárak beépített szoftverében három súlyos sebezhetőség is található. Az egyikkel be lehet jelentkezni Telneten keresztül a termékekbe, a másikkal illetéktelenek fájlokat tudnak letöltögetni róluk, a harmadikkal pedig fájlokat tudnak feltölteni rájuk. Az utóbbi kettő kihasználása csak akkor lehetséges, ha a támadó kapcsolatba tud lépni a háttértárak saját vezeték nélküli hálózatával, azaz távolról nem kihasználható sérülékenységekről van szó.


A kérdéses termékekkel rendelkezők a Seagate Download Finder portálon keresztül tudják letölteni a biztonsági hibákat foltozó frissítéseket, a 3.4.1.105-ös verzióban már nincsenek jelen a problémák.


(Forrás: Neowin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.