Hirdetés

Media-Tech Scanline MT4090



|

Könyvmolyoknak jól jöhet egy teljes szélességű kéziszkenner.

Hirdetés

Sokunknak nosztalgikus gondolataink támadhatnak a kéziszkenner kifejezést hallva és már fel is rémlenek a 90-es évek elejéről a rég látott, porszívófejre emlékeztető, 105 milliméteres szélességben dolgozó és meglehetősen bizonytalan eszközök, melyek alacsony árukkal hódítottak egy ideig, míg az A4-es lapolvasók ára elfogadható szintig nem süllyedt. A Media-Tech most újrafelfedezte ezt a termékkategóriát, szerencsére alaposan felújítva.

 

 

Media-Tech Scanline MT4090
Media-Tech Scanline MT4090

 


A készülék elemmel működik és önállóan állítja elő a JPEG állományokat microSD kártyára (ami külön beszerzendő), így ellentétben az ős „handy scan" generációval hordozható is. Két nyomógombbal válthatunk a mono és színes üzemmód, valamint a 300 és 600 dpi felbontás között. A lapon végiggörgetve A4-es szélességű és magasságú területet fedhetünk le a Scanline MT4090 segítségével, mely kezünk sebességingadozását kiegyenlíti, de minimális, kb. 1 fokos elfordulást könnyen összeszedhetünk egy oldalnyi hosszon. A képminőség egyébként az olcsó multifunkciós masinák szintjét hozza, illusztrált dokumentumokhoz, könyvoldalakhoz teljesen megfelel. A mellékelt ABBYY Screenshot Reader szoftver csak képernyőképekből hajlandó dolgozni, így legfeljebb áttételesen használható, hiszen nem nyitja meg a szkenner előállította JPG fájlokat, emiatt mindenképpen ajánlott egy kiegészítő OCR alkalmazás beszerzése.

 

 

Abbyy Screenshot Reader
Abbyy Screenshot Reader

 

Nem sokat érünk az Abbyy Screenshot Reader-rel, célszerű beszerezni
egy normál OCR alkalmazást, ami nem csak képernyőképeket olvas el


Jó hasznát vehetjük az MT4090-nek például könyvtárban, anyaggyűjtéskor, hiszen nem minden kötet kölcsönözhető ki. Ugyan fényképezőgéppel is „szkennelhetnénk" könyvoldalakat, de a gyenge megvilágítás vagy pont a vaku használata meghiúsíthatja az optikai karakterfelismerést. Tesztalanyunk egy fejlettebb OCR szoftverrel kombinálva használhatóbbnak bizonyult a fényképezőgépeknél, hasznos kütyü lehet, főleg könyvmolyoknak.

 

 

LCD kijelző
LCD kijelző

 

 

Névjegy

 

 

Termék: Media-Tech Scanline MT4090

Forgalmazó: Mobil Digital Kft.

Ár: 23 900 Ft

Web: hopp.pcworld.hu/7331

 

 

Adatok

 


Színes kézi szkenner, legfeljebb 600 dpi felbontás

216 milliméteres beolvasási szélesség, 6-10 másodperces beolvasási idő a gyakorlatban

Micro SD kártyafoglalat (USB kártyaolvasó is)

Meghajtóprogramot nem igényel

ABBYY Screenshot Reader szoftver, védőzsák, fehéregyensúly kalibrációs mintalap mellékelve

Tápellátás 2 db AA ceruzaelemről


255×30×30 milliméteres méretek, 156 gramm tömeg

 

 

Értékelés

 


Media-Tech Scanline MT4090

Előny: Hordozható dokumentumbeolvasó, alapvetően nem igényel meghajtóprogram telepítést, könnyű használni

Hátrány: Dokumentum OCR célra használhatatlan a mellékelt szoftver

Teljesítmény: 3,5

Szolgáltatás: 3,5

Ár/Érték: 4

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.