Hirdetés

MediaTek lapkakészleteket használhat a Samsung



|

A hírek szerint MediaTek lapkakészleteket használna a Samsung az olcsó okostelefonjaihoz.

Hirdetés

A jelentések alapján a Samsung a MediaTek lapkakészleteit használná a saját olcsó okostelefonjaiban. 

Hirdetés

Mindez azután derült ki, hogy Tsai Ming Kai, a vállalat elnöke nem volt hajlandó megvitatni a Galaxy Note 7-tel történteket arra hivatkozva, hogy a készülék gyártója a cégének az egyik ügyfele. Ez a hírek szerint arra utal, hogy a Samsung valamilyen szerződést kötött a MediaTekkel. 

A Samsung az olcsó készülékeihez kevésbé ismert cégektől szerzi be a processzorokat - például a Spreadtrumtól. Alternatívaként a saját, régebbi Exynos lapkáit veti be. A jövőben azonban a MediaTek SoC-k kerülhetnek ezekbe az eszközökbe. 

A pletykák szerint a Samsung a MediaTek olcsó lapkáinak a 10 százalékát kérte. 

A MediaTek jelenleg a Helio sorozattal próbálja megvetni a lábát a csúcskategóriában, tízmagos processzorokkal. Minden bizonnyal ez nem érdekli a Samsungot, elvégre a MediaTek épp a legjobb Exynos és Snapdragon lapkákat szorongatná meg a kategóriában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.