Hirdetés

Még a MacBook sem kell



|

Az előző negyedévhez képest 40 százalékkal estek vissza az Apple eladásai.

Hirdetés

Az idei első negyedév borzalmasan sikerült a PC-k és táblagépek gyártóinak, az elemzők pedig további piaczsugorodást jósolnak. Eddig azt hihettük, hogy a MacBookok ilyenkor is szárnyalnak. 

Hirdetés

A jelek szerint az Apple laptopjai iránt is alaposan megcsappant a kereslet. Az előző negyedévhez képest az Apple notebook-eladásai 40 százalékot zuhantak a TrendForce szerint. Ez a legnagyobb visszaesést jelenti a 8 legnagyobb gyártónál. Az összesített csökkenés 19 százalék volt. 

Természetesen az első negyedéves eladások mindig visszaesést jelentenek a karácsonyi szezonhoz mérten, azonban meg kell jegyezni, hogy az Apple éves szinten is 7,3 százalékot rontott. 

A TrendForce szerint a problémát az okozza, hogy nincsenek új MacBookok, illetve a meglévők árát nem csökkentette az Apple. 

A PC-s piac évek óta zsugorodik, az asztali gépek és a laptopok helyett az emberek az okostelefonokat és a táblagépeket vásárolták inkább. A notebookokat hosszabb ideig tartják meg a felhasználók, és a Windows 10 sem segített vásárlási lázat kirobbantani. 

A piaci átalakulások miatt az első helyet a Lenovo vette át a HP-tól, a Dell maradt a harmadik. Negyedik az ASUS, az ötödik pedig az Acer. A TrendForce szerint az idei évben 4-5 százalékkal esik vissza a laptopok piaca. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.