Hirdetés

Még az idén kihalnak a netbookok



|

Valaha a notebook-piac jelentős részét jelentették az olcsó, 10,1 hüvelyk alatti netbookok.

Hirdetés

A 10,1 hüvelyk alatti, belépőkategóriás netbookok nem is olyan régen még a notebook-piac tetemes részét jelentették. Hamarosan már semmi nem marad belőlük egy halvány emléken kívül. A legfrissebb hírek szerint még az idén végleg kihalnak az efféle gépek.

Az ASUS egy ideje már eldöntötte, leállítja az összes Eee PC gyártását, az Acer pedig elvetette a korábbi terveit, és 2013-mal kezdve semmilyen netbookkal nem foglalkozik. Mivel a haldokló netbook-piacnak ez a két gyártó volt az utolsó szereplője, a visszavonulásuk a kategória megszűnését jelenti.

Az Intel a jövőben is gyárt majd Atom processzorokat, azonban ezeket a lapkákat már beágyazott alkalmazásokban kamatoztatják. A helyzet ma a szöges ellentéte a két-három évvel korábbinak, amikor a netbookok valódi fejőstehénként működtek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.