Hirdetés

Még idén jöhet a titokzatos Radeon RX 490



|

Könnyen elképzelhető, hogy két Polaris 10 GPU került a kártyára.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben több alkalommal is hallottunk már a Radeon RX 490 grafikus kártyáról, ráadásul nem a szokásos anonim forrásokból. Elsőként az AMD egyik prezentációs diáján tűnt fel a kártya neve, másodjára az AMD weboldalán keresztül szivárgott ki, most pedig a Sapphire terméktámogatási oldalán bukkant fel. Elég biztosnak tűnik, hogy nem véletlen félreírásokról van szó: a kártya tényleg létezik, ráadásul a Sapphire webhelyén való listázása alapján a közeli jövőben hivatalossá is válhat.


Hirdetés


Éppen ezért is meglepő, hogy a létezésén túl semmit sem tudunk az Radeon RX 490-ről. A WCCFTech által összegyűjtött közvetett bizonyítékok arra engednek következtetni, hogy egy 4K felbontású játékra szánt csúcskártyáról van szó, jó eséllyel két Polaris 10 architektúrás grafikus processzorral a NYÁK-on. Ugyan pár hete a Radeon Technologies Group vezetője ünnepelt egy kicsit a Vega 10 nem részletezett fejlesztési mérföldkövének elérése apropójából, ám rendkívül valószínűtlennek tűnik, hogy ez a chip adhatná a titokzatos videokártya lelkét; csak jövőre kerülhetnek piacra az első Vega 10-es kártyák.



A leírás alapján a Sapphire weboldalán listázott Radeon RX 490 kártya 8 GB GDDR5 memóriával, egy HDMI porttal, továbbá három DisplayPort kimenettel rendelkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.