Hirdetés

Még idén jön a laptopos AMD Ryzen



|

Az év vége felé már széles körben elérhetőek lehetnek a termékek.

Hirdetés

Március elején piacra kerülnek a felső kategóriás AMD Ryzen 7 központi egységek, röviddel később a középkategóriás Ryzen 5, végül pedig az év második felében a belépőkategóriás Ryzen 3 modellek is megérkeznek. A nagy kérdés ezek után már csak az, hogy a laptopos piacon vajon mikor számíthatunk a Zen mikroarchitektúra megérkezésére?


Hirdetés


Az AMD egyik munkatársa most a Redditen elárulta, hogy nem kell túlságosan sokat várni a laptopos termékekre, valamikor az idei év második felében válnak majd elérhetővé a gyártók számára a Zen architektúrás központi egységet, és egyelőre ismeretlen típusú Radeon grafikus processzort kombináló APU rendszerlapkák. Nem lepődnénk meg, ha az AMD ezekben vetné be először a Polaris 12 kódnevű GPU-t, de ez persze puszta spekuláció a részünkről. A lényeg, hogy az év vége felé a vállalat szeretne sok-sok Zen APU-s laptopot látni a boltok polcain.


A forrás beszámolója alapján idén sajnos nem kell számítani asztali számítógépekbe szánt Zen APU-kra. Ez nem hatalmas meglepetés, hiszen az AMD-nek még a tavaly bejelentett, már AM4 tokozást használó, de még Excavator CPU-s Bristol Ridge termékcsaládot sem sikerült piacra dobnia.


(Forrás: TechPowerUp, Reddit)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.