Hirdetés

Még idén lemehet az SSD-k ára



|

Vagy legalábbis olyan 256 GB-os kapacitásig a rivális HDD-k szintjére süllyedhet az ellenértékük.

Hirdetés

A múlt héten a PriceG2 piacelemző cég némi reményre okot adó előrejelzéssel állt elő, a kutatók statisztikái szerint az SSD-k ára 2010 óta meglehetősen lineáris mértékben csökken, míg a merevlemezeké évek óta stagnál – bár utóbbiak ellenértéke a Tájföldi áradások után hónapokra alaposan megugrott, ám időközben normalizálódott a helyzet.


A folyamatos árcsökkenést előrevetítve a PriceG2 szerint a 256 gigabájtos SSD-k ára valamikor az év vége felé az azonos kapacitású merevlemezekével vetekedhet majd, ám a nagyobb kapacitású verziók ellenértéke vélhetően egy jó darabig nem csökken majd hasonló mértékben.


Mindez nem olyan hatalmas probléma, hiszen az operációs rendszernek és programoknak a felhasználók döntő többségnél tökéletesen elég 256 GB tárhely, míg a nagy helyigényű adatokat továbbra is lehet tárolni olcsó merevlemezen, ezek esetében nem fontos az alacsony elérési idő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.