Hirdetés

Még mindig jobb ötlet PC-n játszani



|

A Steam Machine gépek lassabbak, mint a windowsos PC-k.

Hirdetés

A Steam Machine gépek lényege az, hogy PC-szintű játékélményt garantálnak a nappaliban. Az Ars Technica szerint ez nem igaz

Hirdetés

A csapat ugyanazon a hardveren kezdte el tesztelni a SteamOS-t és a Windows 10-et, és különbségeket fedezett fel a sebességben. 

A szintetikus teszteken a két rendszer közel egyformán teljesített, azonban a valódi játék során éles különbségek mutatkoztak, a SteamOS sokkal lassabbnak bizonyult. 

A tesztek során egy kétmagos Pentium processzort és egy GeForce GTX 660-at használtak, és bár minden tesztelt játék futtatható és játszható volt, a beállításoktól függően sok fps-nyi különbség is jelentkezett. A jövőbeli játékokkal kapcsolatban nagy problémát vetítettek előre a tesztek. 

A háttérben pedig egész egyszerűen az optimalizálás húzódik. A Linux-alapú rendszerre sokkal kevésbé optimalizálták a videokártyák drivereit, mint Windowsra. Emiatt pedig a hardver képtelen volt a maximális teljesítményét leadni. 

A Steam Machine gépek terjedésével ez változhat, hiszen akkor a fejlesztők erre a területre is nagyobb figyelmet fordítanak majd. Addig is azonban továbbra is jobb (gyorsabb) PC-n játszani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.