Hirdetés

Még mindig zuhannak a PC-s eladások



|

A vártnál azonban alacsonyabb mértékű a csökkenés.

Hirdetés

Bár ma az okostelefonok korában élünk, azért asztali gépből és laptopból is szép számmal viszünk haza. 

Hirdetés

Az IDC szerint 2016 második negyedévében világszinten 62,4 millió PC-t tudtak leszállítani - a Gartner ezt a számot 64,3 millióra becsüli

Mindkét elemzőcég egyetért abban, hogy 2015 ugyanezen időszakához viszonyítva kevesebb PC-t vittek haza az emberek. Van azonban jó hír is: Amerikában enyhén, de emelkedtek az eladások. 

Az is jó hír, hogy az IDC szerint a 4,5 százalékos piaczsugorodás kedvezőbb, mint a várt 7,4 százalékos mínusz. A Gartner 5,2 százalékos mínuszt regisztrált, de a Chromebookokkal nem számolt. 

A statisztikák alapján a Lenovo volt a legsikeresebb a PC-s gyártók közül - a listában a HP, a Dell, az ASUS, majd az Apple következett. 

A következő hónapok érdekes fordulatot jelenthetnek. Egyes vélemények szerint a Windows 10 ingyenes frissítési lehetőségének a végével mostantól inkább új gépet vesz az, aki frissíteni szeretne. Mások szerint akinek eddig nem kellett a Windows 10, az a jövőben sem vesz új PC-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.