Hirdetés

Mega: jön Dotcom mega-fájlmegosztója



|

Új titkosítást és mindenki számára biztonságosabb működést ígér a Mega.

Hirdetés

Az idén megsemmisült Megaupload oldal alapítója, Kim Dotcom, elárulta az új, felhő-alapú fájlmegosztó rendszerének a nevét, illetve a megjelenés dátumát. A Mega 2013. január 19-én érkezik, a me.ga domainen keresztül. Az oldal már most is működik, bár egyelőre a Kim.com/mega URL-re irányít át.

 

Az oldalon felugró szlogen nagyobb, jobb, gyorsabb, erősebb és biztonságosabb fájlmegosztót ígér, ez pedig utalás az oldal elődjére, a Megauploadra. A Mega egy új titkosítási eljárást használ majd, amely amellett, hogy a felhasználók adatait nagyobb biztonságban tartja, az üzemeltetőket is megvédi a pereskedéstől. Ha a médiacégek jogsértőnek vélt tartalmakat akarnak törölni, akkor már a hozzáférés előtt el kell fogadniuk, hogy az oldalt nem tehetik felelőssé a felhasználóik cselekedeteiért, és nem is perelhetnek emiatt. 

 

 

Nem meglepő módon az amerikai jogi ügyek megakadályozzák a Megát abban, hogy amerikai hostingcégekkel működjön együtt - az Amerikai Igazságügyi Minisztérium a DMCA védelme ellenére lépett fel anno a Megauploaddal szemben. A Mega közleménye szerint a felhő-alapú adattárolással foglalkozó oldalak és egyéb üzletek számára nem biztonságos, hogy felhasználók által generált tartalmakat tároljanak a szervereiken, ha azok az USA-ban működnek, vagy .com / .net végződésű domainen üzemelnek. Szerintük az amerikai kormány gyakran függeszt fel úgy domaineket, hogy a szolgáltatókkal egyáltalán nem is tárgyal. 

 

A Mega indítása mindenesetre nem lesz zökkenőmentes, ugyanis az Amerikai Igazságügyi Minisztérium már most azt állítja, hogy a felelős új-zélandi bíróságot Dotcom félrevezeti, és a Mega elindításával szándékosan megsérti a szabadlábon való tartózkodásának a feltételeit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.