Hirdetés

Megállt a Windows 10 térhódítása



|

Ezen felül idén már 331 millió felhasználó hagyta ott a Microsoft böngészőit.

Hirdetés

Kellemetlen statisztikákat kell majd megmagyarázniuk a Microsoft felsővezetőinek a következő nagy részvényesi gyűlésen. A Netmarketshare adatai alapján az ingyenes Windows 10-re való frissítési akció befejeztével gyakorlatilag megállt a Windows 10 terjedése a globális piacon.


Hirdetés


A mérések alapján augusztusban 22,99 százalékig kúszott fel az OS piaci részesedése, ám szeptemberben visszaesett 22,53 százalékra, az októbert pedig minimális növekedéssel 22,59 százalékon zárta. Kontextusba helyezve októberben a Windows 10 részesedése 0,06 százalékkal, míg a Windows 7-esé 0,11 százalékkal emelkedett. A piacvezető operációs rendszer sejthetően a Windows 7, méghozzá 48,83 százalékos részesedéssel.



Ami ennél is megdöbbentőbb, hogy a NetApplications adatai és a Computerworld számításai szerint folyamatosan és gyorsan csökken a Microsoft böngészőit használók tábora. Az idei évben már 331 millió felhasználót veszített el az Internet Explorer és Edge duó, a múlt hónapban 40 millióan hagyták ott az alkalmazásokat. Októberben a két böngésző kombinált részesedése 28,4 százalék volt.


(Forrás: WinBeta, WinBeta | Nyitókép: Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.